Festa del Coll de l'Alba

Ahir, festivitat de la Pasqua granada, com cada any des de fa molts, es va celebrar la festa a l'ermita del Coll de L'Alba i també des de fa una colla d'anys, encara que no els mateixos, però tants com els que fa que em vaig cassar, assisteixo molt a gust a aquesta festa. Cal dir que des de que van assumir l'organització les persones que estan al cap davant de l'associació d'amics de l'Ermita del Coll de l'Alba poc a poc la festa s'anat consolidant i d'any en any aconsegueixen fer un seguit d'actes, actuacions etc. per tal que el diumenge i dilluns resulten d'allò mes atapeïts on la xalera sigue la que mane i ho presideix . Amb permís de la Mare de Deu que es , al cap i a la fi , en honor de qui es fa tot.
Aixi, al tradicional concurs de guinyot del diumenge ( no se si dir-ho, però nomes una vegada recordo haver passat de la primera eliminatòria ), si afegeixen els balls dels dos dies, els jocs per als menuts i grans, carreres de sacs, pinyates, xocolatada, baldanada etc.. Tampoc i falta cap any el petit record al soci mes petit i al mes gran assistent a la festa. I com a mes solemnes, la Missa i processo del dilluns i, com no, la caminada fins a la Creu de Coll Redó per tal de efectuar la benedicció del terme; sense oblidar la concorreguda paella del dilluns on la gent s'acomoda com pot pels voltants de l'ermita, a la recerca d'una ombra, ja sigue baix d'un pi, morera, "toldo" o "sombrilla" improvisada, tot això, amenitzat per la xaranga de torn i fins i tot d'una Tuna.
No cal dir que també es pot veure alguna estampa típica de qualsevol festa nostrada, pròpia no se si de la calor ( que en va fer prou ) o del l'escalfor. Peró be. Xalera i .....avant que diuen els valencians.
Aixi pos, L'any que be, mes.
Deixo un vídeo amb Cinta Acsensi que, a la Missa, va interpretar entre altres, " El Cant dels Ocells ". L'enregistrament es rudimentari, però, com li vaig dir que, amb el seu permís, el penjaria, aquí esta:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte