Sinistralitat laboral

Avui, a Mallorca, s'ha produït l'ensorrament d'un hotel que s'estava reconstruint i han resultat morts quatre treballadors. Segons diuen les primeres noticies l'obra no tenia els permisos necessaris i existien ordres de paralització de les obres. Independentment de la responsabilitat de l'Ajuntament al no executar l'ordre de paralització a traves de la policia local, també cal dir que la inspecció de treball hauria d'esmerçar-se mes en el seguiment i control de determinades obres que, com sembla en aquest cas, les mesures de prevenció de riscos laborals, no devien ser precisament respectades especialment. Peró també s'ha de reconèixer que en massa ocasions passem per davant d'una obra on podem veure als treballadors sense casc que, com diu la llei, es un equip de protecció individual ( EPI) que no sempre es respecta i, vull pensar, que es un element que les empreses si que proporcionen al personal, una altra cosa son les mesures i proteccions que l'empresa ha d'aplicar per obligació i de mes elevat cos. En el cas d'avui, segons s'ha dit, el fet de tractar-se d'una reconstrucció, afegeix mes elements de risc als habituals.
Un dirigent sindical de les Illes denunciava que en casos com aquest es sol optar per la rehabilitació quan el lògic seria la demolició i construcció nova, però clar, llavors potser no podrien continuar amb l'alçada anterior, cosa que ara si. Per tant, una vegada mes es prima la rendibilitat en contra de la seguretat.
Encara falta molta conscienciació ( per part de tots segurament ) en la prevenció de riscos laborals, uns per presumpta incomoditat i mals hàbits adquirits i altres per costos i desídia.
Precisament quan escoltava a la radio aquesta noticia, en un parentisi per a la publicitat , han posat un anunci d'una empresa ( Legalitas) que entre altres coses oferia serveis d'assessorament en matèria de prevenció de riscos, però amb la intenció d'evitar "multes i sancions", no per evitar accidents i conseqüències dramàtiques....Increible!!!!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte