Nadal


Ens trobem ja en unes dates en que des de posicions que pretenen ser originals però que cada cop ho son menys, hi ha molta gent que fan saber la seva opinió respecte al Nadal i la seva animadversió. Alguns ho argumenten amb el rebutj que els provoca el fet que necessàriament sembles obligat a ser bo i tenir bons sentiments, justament en aquests dies, en tingues o no ganes. Altres per tractar-se d'unes festes d'origen religiós i que la seva celebració sembla incompatible amb el seu agnosticisme. Tampoc falta el qui des d'un esquerranisme mal entès creu que no esta en els canons de la progressia.
No hi estic d'acord i, sigue amb l'excusa que sigue, benvinguts siguen aquests dies en els que es fomenta la fraternitat, els desitjos de pau i prosperitat etc. Si, es cert que aquests desitjos s'haurien d'estendre a la resta de l'any i no exclusivament a uns dies concrets que, a mes a mes, sembla que ens obliguen a sentir d'una determinada manera; però per una altra part si tinguessin la seguretat que passant d'aquests dies ens asseguraríem aquests sentiments la resta de l'any.....però no es així.
Una cosa si que rebutjo, la "obligatorietat" a la que et volen avocar de fer honor al consumisme desaforat, mes enllà d'aquells petits obsequis o detalls mes importants pel seu valor simbòlic que econòmic. Això si que no aporta res al Nadal i al seu esperit, es mes, s'hauria de veure si aquells que mes critiquen aquestes dates, no son els que mes tribut rendeixen al consumisme.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte