" La Sra. Pepeta "


Amb aquesta expressió, ( perfectament intercanviable per la de Sra. Maria ) sembla ser que fa anys -potser encara avui- a TVE Catalunya es feia referencia a l'espectador/a de fa 20 anys, que des de casa seva contemplava aquella televisió. Se sobreentenia que " la senyora pepeta " era aquell espectador/a de perfil baix i amb limitada capacitat de compressió i, si aquests ho entenien, ja volia dir que ho entenia tothom i, encara què sense la competència de les teles privades, ja devia ser important l'audiència i aconseguir com més espectadors millor.
L'admirat antropòleg, com demostra l'enllaç del costat, Manuel Delgado, llavors participava en un programa a TVE Catalunya que molts de la meua quinta recordaran, es deia "Tribunal Popular", es tractava de la simulació d'un judici on ell feia de fiscal i Ricard Fernandez Deu d'advocat. Alguns programes de l'estil s'han intentat fer després però..."nunca segundas partes fueron buenas". El mateix Delgado conta al seu bloc, què quan el programa, vista la seva acceptació, va passar a la primera cadena, el cap de programes -ja desaparegut- Joan Ramon Mainat, li va comunicar que per tal que la senyora Pepeta ho entengues, prescindien d'ell ( devia ser per massa intel·lectual ) i fixaven a Javier Nart ( aquell que ha acavat de tertulià d'Intereconomia ).
Per a mi deu ser un dels 10 programes de més grat record. Tot i la seva dosis de teatralitat televisiva; què de televisió es tracta, per altra part.

La referencia, a la part final del vídeo, a la "Senyora pepeta" i el somriure còmplice de la imatge última del "fiscal" explica tot el que he dit. És el mateix Delgado qui penja aquest i altres tipus de vídeo de fa uns anys al seu canal de Youtube:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte