Sanció económica


El Ple del Consell de Seguretat Nuclear va acordar ahir dilluns proposar al Ministeri d'indústria, turisme i comerç l'apertura d'un expedient sancionador a la central nuclear d'Ascó per "les errades significatives que es van produir en el control i el subministrament d'informació al Consell per part del titular de la planta" i que inclou quatre propostes de sanció greus i dues de lleus, poguen arribar la quantia fins als 22,5 milions d'euros. (tres mil setzens milions de les antigues pessetes).
Culpabilitats empresarials a banda, que son mereixedores de la sanció que calgui i mes, cal que siguem conscients que l'empresa com a tal ens abstracte, no es qui actua. Crec que en aquest casos hi han persones amb la suficient ( o presumpta) responsabilitat per actuar en el sentit de prevenir, alertar, i solucionar si arriba el cas. Seria massa vulgar i simplista, com passa amb qualsevol assalariat, sancionar als responsables, amb noms i cognoms, amb, per exemple, un any d'ocupació i sou?. Estic parlant, com es obvi, d'alts directius: enginyers, caps de planta, directors etc. i de tots aquells que tenen o han tingut a les seves mans la solució o l'aturada preventiva de la central.
Es podria donar el cas, que totes aquestes persones, ja haguessin alertat a qui calia en el moment que calia incloent als seus respectius superiors d'empresa o de seguretat nuclear. Si ha estat així, i no se'ls ha escoltat, aquestes persones, assumint i fent us del seu deure cívic i de ciutadania, llavors el que havien de fer era denunciar-ho públicament.
Seré il·lús? . Segurament.


Foto: Estrella digital. sanció econòmica

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte