" El Mundo " i les seues.......




" Els camins del senyor son inescrutables ". Així es diu, no ? . 

És probable que el diari " El Mundo " hi posi més pa que formatge en l'afer que presumptament ha destapat en relació a uns comptes de Mas i els Pujol en paradisos fiscals. Jo, com és obvi no sé si és veritat o no. D'entrada, francament em costa creurem-ho. El Mundo, s'arrisca a una querella, perdre-la i pagar una multa important, suposo. Mentre tant, ves a saber si s'està servint a interessos espuris particulars o es tracta d'una filtració interessada des de instàncies de l'estat per tal de desestabilitzar els procés de Catalunya i el seu més representatiu valedor. Això sí, sembla prou il·lús pensar que tot és innocent. Ara bé, també és il·lús pensar que el diari, amb els precedents que hi ha ( Banca Catalana, el més gran ) sobre l'efecte contrari al que és persegueix, amb algunes de les informacions sobre Catalunya, els catalans, el President o un partit concret, s'avinguin a fer còrrer un calumnia tant grossa. Seguint amb el mateix fil, no tindria molt sentit que des de les entranyes ( de vegades també clavegueres ) de l'estat amb el grau de complicitat que sigui, s'arrisquessin una altra vegada a fer víctimes de la " mala bava " espanyola i dels espanyolistes a Mas i els Pujol. L'efecte bumerang està més que garantit. Amb la qual cosa pareix estrany que s'estigués en la estratègia de intoxicar i calumniar gratuïtament. 

Els més partidaris ( Ciu ) i els no partidaris però sobiranistes ( amb excepcions ), abans de pensar en si pot ser cert o no, el que pensen és que es tracta d'un atac a Catalunya, els catalans i, ara, clar, les aspiracions d'independència. I sinó, veiem les apel·lacions de Mas en el míting d'ahir i d'avui on reclama que, davant els atacs als que és sotmès, es posi tothom ( els més patriotes, sobre tot clar ) al seu costat. Entre altres coses, ha dit, perquè els mateixos que l'acusen son aquells que estan contra la normalització la immersió lingüística etc. Amb la qual cosa, deu pensar, estan desacreditats per fer cap acusació. Bé, no deixa de ser curiós. Tampoc és de rebut que sempre que surt un assumpte d'aquest tipus des de fora Catalunya, l'argument sigui el de ens volen fer mal, van contra Catalunya o contra el president. Davant d'això.... En definitiva, més independentistes. Tampoc es pot esgrimir com argument de pes que han escollit el moment oportú per denunciar-ho. L'important no és el moment, és si és veritat.

Per altra banda, efectivament, El Mundo sabem de quin peu calça, i se'ls pot acusar de no importar-los massa l'ètica periodística -ni l'altra-. Amb tot, esta mateixa falta de ètica no se'ls pot "acusar" que la utilitzin exclusivament cap a Catalunya ni contra l'hipotètic trencament de la unitat d'Espanya. Només cal recordar el capficament en el cas de l'atemptat d'Atocha i els autors o del GAL i la " X ". No semblava llavors, que en un i altre cas, tinguessin una actitud, com a mínim, massa addicta ni escrupolosa amb l'estat, i més aviat tractaven d'escodrinyar en les clavegueres ( ara sí ) i, sense tremolar-los massa el pols, posaven en perill certs estabilitats que semblaria més aviat que els tocava defensar. Dit això, vull creure'm el que diuen els assenyalats i pensar que tot plegat és un invent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte