Jesús ! No és molt difícil.



Tothom sabem que  treure un costum arrelat és d'allò més difícil. Així és. Jesús, està constituït administrativament o políticament ( com és vulgui dir ) amb la forma jurídica d'Entitat Municipal Descentralitzada ( EMD ). A hores d'ara està sobre la taula del govern de Rajoy l'eliminació d'esta figura de descentralització que permet un nivell prou interessant d'autonomia municipal. A la resta d'Espanya es coneix com Entitat Local Menor. Avui, però, tot i que em manifesto contrari a n'aquest intent de supressió, l'objecte d'este post és un altre.
Se que tindré el mateix èxit ( o sigui, cap ) que he tingut quan he 
defensat que el màxim mandatari polític de Jesús rep el nom de President de l'EMD i no d'Alcalde, de la mateixa manera que els components de la Junta Veïnal no son regidors. Per intentar-ho que no quedi.
Pos bé l'altra qüestió és que sovint ( molt sovint ) quan des dels mitjans de comunicació, és refereixen a Jesús, ho fan amb l'afegitó de EMD. Dos exemples recents: La Marfanta, " Èxit de la piscina d'estiu de l'EMD de Jesús" i l'Ebre:  "Acumulació de senyals a l'accés a l'EMD de Jesús" . Fent un paral·lelisme amb altres situacions, no crec que mai és digues "Èxit a la piscina d'estiu de l'Ajuntament de Tortosa" ( a més ara seria un sarcasme ), ni tampoc..." Acumulació de senyals a l'accés a l'Ajuntament de Tortosa" ( si estem parlant -com a Jesús- de l'entrada a la ciutat ). Ningú quan, per carretera, entra a Jesús, entra a l'EMD; entra a un poble o a qualsevol altre nom que defineixi un nucli de població. 
Val a dir que aquesta mateixa reflexió la vaig fer al bloc de   Riberaonline   quan van parlar de les festes majors de Jesús, i molt amablement, van atendre el meu suggeriment. 
Diria més, independentment de la forma polític/jurídica que pogués fer servir Jesús, ara, abans i sempre -mentre no es canvii el nom del poble- sempre serà Jesús i punt. No és molt difícil. 

Amb tot, estic a l'espera de més autoritzada veu en contra. La meua opinió és la que he expressat. 


Comentaris

Anònim ha dit…
Per Correus el 43590 és RAVAL DE JESÚS i aixó si que fa mal a la vista.
ximo ha dit…
Evidentment. A mi també em fa mal. I a més això hauria de ser motius d'alguna iniciativa més contundent que no pas demanar amablement que es canvie.
Quant a correus, ells mateixos tenen un embolic http://www.codigospostales.com/43590

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte