Fotos fresquetes, fresquetes

Aquest mati, a traves d'un enllaç que ha publicat un amic al Facebook, he fet cap a un bloc on es parlava d'una visita turística a Tortosa. La veritat és que ni que fos per allò que dels teus en "pots dir però no en vols sentir dir", lo cert és que m'ha indignat una mica. La crítica sobre el mal estat de determinades zones del casc antic és contundent. Desprès he vist que l'entrada corresponia a l'Abril del 2010. No és que la cosa, des de llavors hagi millorat espectacular-ment, però alguna cosa sí.  
Evidentment hi han encara moltes mancances però no és gens just que es destaqui exclusivament lo negatiu de la situació. Ja sigui la d'ara o la de fa 2 anys. 
És cert que, com a moltes altres ciutats amb uns importants barris vells ( i bells ), la degradació pròpia pel pas del temps ha anat fent el seu efecte de manera radical, i esperem que no irreversible, però si hi afegim el retard en posar-hi remei ( res en els primers governs municipals democràtics ) la cosa s'agreuja especialment. Fa uns anys, amb la llei de barris ( ara aturada ), i el govern d'esquerres  es va començar a ficar fil a l'agulla i l'actual govern convergent ha anat executant obres ja previstes així com d'altres de noves. El cas és que fa falta encara molt per fe i, tal com estant les coses, costarà.   
És important la impressió que s'enduen els turistes que ens visiten. Amb poca, no gens o molta raó, no pot ser, no ha de ser, que se'n vagin amb l'idea que la nostra es una ciutat amb uns barris deixats de la mà de Deu. En este sentit, tot i que sembli un rentat de cara exclusivament, caldria que aquells llocs de transit ( caminant ) com per exemple del Parador a la Catedral ( com és el cas ) s'oferís una millor imatge en tots els sentits. Tanmateix, és fàcil  -encara que injust- que el turista és deixi portar per aquesta primera impressió i l'extrapoli a la resta.

He titulat "fresquetes, fresquetes" perquè aquesta mateixa tarda, aprofitant el bon dia i provocat pels comentaris de l'anònim turista que més amunt feia referència, he anat a fer unes quantes fotos. Al fons m'ha servit per resquitar-me. 


























Pd. És cert, també tinc fotos de cases ( massa ) que amenacen de caure. Esperem que no arribin a fer-ho.  

Comentaris

Tere Castellà ha dit…
Has sigut molt generós, Tortosa fa tot lo goig a les teues fotos.
ximo ha dit…
Tere, encara que sigui per compensar i contribuir a no desil·lusionar al turisme, que falta fa.
Les altres fotos que no fan tan de goig les tinc amagades. De moment.
Josep_Ramon_Roig ha dit…
Efectivament veig que et vaig picar, com a tu em va doldre molt que el senyor turista marxes de Tortosa amb aquesta impressió. Crec que això hauria de fer reflexionar als que podent prendre decisions respecte al casc antic no ho van fer en el seu moment. Han mancat incentius per evitar la fugida dels jovents i reactivar comercialment de la zona.
Personalment cada cop que passo per el carrer Major de Remolins em ve a la memòria l’activitat que tenia el mateix a principis dels 70, i no puc més que comparar-la amb la tristesa que desprèn avui, i t’adones que hi ha quelcom que no ha funcionat.
Les fotos son precioses, però lamentablement conviuen amb les altres que no has publicat, esperem que per tot temps i que aviat no tinguem imatges que amagar.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte