Protocols

Fa una setmana aproximadament va hi haure una topada a una cruïlla de carrers de Jesús. Res d'extraordinari sinó fos per que en un parell de setmanes, al mateix lloc, n'hi han hagut tres. Tot i què cal suposar que tothom coneixem allò de la dreta ocupada quant no existeix senyal de cediu el pas o STOP, el cas és que a determinats llocs sembla que hi ha gent que se'n oblida, o com a mínim no ho respecta. Lo qual també hauria de portar als responsables a estudiar la conveniència de senyalitzar-ho.

En qualsevol cas, a banda de la reflexió anterior, el títol de la entrada ve per una altra raó.
Estem acostumats, darrerament, a escoltar la paraula protocol quant ens preguntem per la quantitat d'efectius sanitaris, policials i de bombers en determinat accidents de transit. Recordo que fa un temps a l'Avda. de la Generalitat, en un incident amb un cotxet de crio -al qual no li va passar res- van acudir a banda de la policia local, bombers i ambulàncies. Òbviament no ho se per cap font oficial, però la gent sol dir: " diuen que ho mana el protocol" .
A la topada que referenciava al principi, a la qual no va aver-hi cap ferit i semblava no existir discrepància dels conductors quant a la culpabilitat, van acudir 2 cotxes patrulla de la policia local i 2 més dels Mossos, a més d'una furgoneta del mateix cos.
No soc, al menys conscientment, ans al contrari, dels que es deixen arrossegar per la demagògia i populisme, però, no cal ser molt imaginatiu per pensar que, mentre aquests efectius estaven allí, en algun lloc no molt lluny ( canalet, per exemple ) algú podia estar fent-ne de les seves, a casa d'altres.
En definitiva, si la raó son els protocols, potser que revisem els protocols, NO ?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte