Festes de Jesús

Reina i acompanyant, tot just abans de sortir la vaqueta, clar.

Avui, amb l'estofat de bou i els focs d'artifici, s'acaben les festes Majors de Jesús, el festers han estat d'enhorabona des del dissabte passat ha hagut de tot, no se si per a tots el gustos, però cal dir que això sempre passa " nunca llueve a gusto de todos" . Si una cosa sembla que hauria de concitar unanimitat es el reconeixement que cal fer a totes ( suposo ) les persones que col·laboren per a que les festes tiren endavant. Un altre dia parlaré sobre el que penso de l'altruisme i col·laboracionisme al respecte, de moment acabem la festa en pau.
Voldria referir-me a un aspecte concret de la festa com son el que anomenem els bous. L'altre dia escoltava per la radio com una ex-ministra parlant dels Sanfermines defensava la regulació d'aquestes festes tipus encierros en la que les persones posen en perill la seva vida i ho comparava amb la obligatorietat que per exemple hi ha en l'us del cinturo de seguretat al cotxe. Mirant-ho be, efectivament, perquè han de vetllar i obligar a que no prenguéssim mes mal del degut i obligar-nos a portar el cinturo? si sense nomes podem provocar que ens féssim mal natros, exactament el mateix que amb els encierros o bous en general. Llavors, perquè no volen que ens féssim mal amb el cotxe si tenim un accident i en canvi se'ns deixa que el prenguéssim corrent davant el bou. No es coherent.
No seré jo el que proposara ni la prohibició dels bous ni tant sols la regulació de determinats aspectes, a mi no m'agraden especialment però be.....això no te importància.
Per tal d'intentar treuen l'aigua clara, sovint, solc establir comparacions i paral·lelismes en les coses (tot i allò de l'odi i les comparacions). Avui dia la majoria coneixem de l'existència d'una llei dita de Prevenció de Riscos Laborals sobre la qual als treballadors se'ns fa unes xerrades o cursets per tal d'evitar accidents laborals; llavors tornant amb les comparacions: Perquè tanta preocupació que el personal utilitze mitjans i Equips de Protecció Individual, que així es diuen, per a no prendre mal que, a mes, normalment es un mateix i en canvi no ens preocupem d'evitar els risc i perill evident d'accident greu o fatal d'una persona que corre davant d'un animal. Clar que algú menys incaut que jo podrà dir, no sense raó segurament, que la prevenció de riscos laborals es bassa exclusivament en l'intent d'estalviar costos immensos de la sinistralitat.
Tot i sent conscient que mentre la persona que es posa davant d'un bou ho fa voluntàriament i l'animal no, crida l'atenció veure com els animals tenen els seus defensors i les persones no. No es curiós?.

Dit això, el que realment volia dir era una altra cosa, també relacionada amb els bous i que es resumeix amb les següents preguntes:

-ES NECESSARI FER BOUS A LES SIS DE LA MATINADA POTENCIANT ENCARA MES EL RISC D'ACCIDENTS COM A CONSEQÜÈNCIA DE L'ESTOC ACUMULAT D'ALCOHOL AL COS?.

-ES NORMAL QUE PER LA TARDA S'AVISE INSISTENTMENT QUE NINGÚ MENOR DE 16 ANYS ENTRI A LA PLAÇA I A LES SIS DEL MATI, S'APLIQUE ALLÒ DE LA MÀNIGA AMPLA?

Per a qui vulgui veure imatges de les festes, aquí en tenim unes mostres:
( bous inclosos, perquè no? )
Segurament que en faltarien d'algun que altre acte ( balls, espectacle 7 cervells, paella, concursos etc ) però he anat on he pogut.

pubilles i ofrena
carrosses i concurs cambres
bous




Comentaris

krusty ha dit…
Com sempre, les fotos molt bé. Llàstima que no puguesses fotografiar la Nit de Foc!! segur que l'espectacle hauria lluit encara més.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte