Extrems



En tot el que estem vivint a nivell polític si una cosa s'evidència és que des del punt de vista d'una persona no interessada massa en la cosa pública ( i als que si que hi estem també ) el elements de desconcert, si no tens les coses mínimament clares, poden pertorbar, quan no intoxicar, excessivament. Les posicions des del corner ideològic ( extrem ) fan que altres posicions també es situen a l'altre corner. Mentre estem dintre del terreny de joc, "tira que te vas ". Passa que, del corner a fora del terreny, hi ha un pam. Tots sabem allò de que els extrems es toquen i que segons quins plantejaments es retroalimenten entre ells. 
En una prova més de la meua indissimulada curiositat, morbo sense límits i una mica de masoquisme, anit vaig veure el programa d'Intereconomia El Gato al Agua. Com em temia lo pitjor, estava preparat per gravar. No en van defraudar: Les paraules de Vidal Quadras son esborronadores, i només he posat una part que podeu veure en el vídeo de més avall. És pot definir  de varies maneres: Xulería, prepotència, rabia, supèrbia i tics ( per ser suau ) feixistes. Clar que, massa nou tampoc és. 
Parlant d'extrems i de posicions amb les que a l'elector independent, neutral, li ha de ser difícil identificar-se: Des de l'extrema dreta ( i sense extrema ) espanyola es dona per bo i indiscutible que si hem arribat on som és culpa de, per suposat Zapatero, per donar.los ales als nacionalistes, prometre l'estatut etc també els governs que han pactat determinades transferències i acceptat, per exemple, que la Guàrdia Civil desaparegui de Catalunya i Pais Basc, amb la qual cosa, que estan insinuant que si haguessin continuat estes forces ens haguessin reprimit de manera adequada ? Tot lo qual, en principi, semblaria una paradoxa.

 

Per altra part, avui mateix, escolto a Joan Tardà d'ERC a Canal 21 Ebre com li explicava a Gustau Moreno que un destacat diputat del PSOE li deia que la situació en la que estem és per culpa de no haver deixat que l'estatut s'aproves tal i com va sortir de Catalunya ( aprovat pel parlament, i ratificat en referèndum, afegeixo ). 
No cal insistir massa amb el fet que des de les posicions del nacionalisme espanyol s'intenta per tots el mitjans convèncer  de la inviabilitat econòmica de l'Estat propi. En este mateix programa d'Intereconomia es deia que mentre Catalunya perdria un 20 % de PIB, Espanya el recuperaria automàticament com a conseqüència de les empreses que fugirien del nou estat cap a Espanya. Però també, des de l'altra banda, sovint, s'argumenta que, on vas a parar, el millor que podríem viure. És curiós el cas de SEAT i Siemens. He escoltat com per les dos parts es posava d'exemple per reforçar els argument respectius: Uns perquè, evidentment que marxarien de Catalunya ( no podrien competir: aranzels, més impostos etc. ) ; els altres: A SEAT i Siemens el que els importa és vendre i no es mourien. Els mateix respecte a que d'Espanya ja no ens comprarien i altres que sí, que sí, per què no ?. Tot plegat un enrenou que potser només aclarirà el temps. Ara ves i conjugau tot plegat. Estarem atents a la pantalla i a les propostes que espero plurals, però no tant.

Esperem, amb tot, no prendre mal que, com se sap, no necessàriament ni exclusivament, vol dir físic.





Este personatge del PP a més, per a "bé" i per a mal, és vicepresident del Parlament Europeu. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte