anem be ?



Ja fa molt de temps que aquesta pregunta em volta pel cap, no amago que es fa mes present cada cop que pels mitjans ens inunden amb algun que altre fet que no diu res en favor de la societat que ens toca viure. No soc dels que defensen que "cualquier tiempo pasado fue mejor" i menys si aquest "pasado" fou dictatorial com el nostre, ara, es cert que hi ha uns signes que en fan contestar afirmativament aquesta pregunta.
Fa unes setmanes a Pozuelo de Alarcón, Madrid, hi va haure uns aldarulls d'uns joves amb la policia, la batalla campal es va saldar amb un desena de policies ferits i algun que altre jove. Que si mal criats, que si kaleborroka de pijos que si aixo que si allò que si el de mes allà, però independentment dels qui ho van protagonitzar que tambe podien ser perfectament d'una altra abstracció social i d'altra població, el " motiu " de la trifulga va ser que no hi havia motiu precisament, ja es trist haver d'acceptar que alguna vegada hi han motius, però be, pot passar; ara, que sense motius es monte una batalla d'aquestes característiques es inaudit i intolerable. El tema de fons no es la batalla en si, el fons esta en les motivacions que porta a la gent a aquests enfrontaments gratuïts i el motiu no es altre que el consum de drogues, principalment en aquests casos d'alcohol. Puc dir amb orgull que les drogues nomes les conec d'haver-ne sentir parlar i casi podria incloure en aquestes a l'alcohol. Des d'aquesta perspectiva potser la meva reflexió te menys valor, però el cert es que no puc entendre de cap de les maneres que la joventut actual ( estic generalitzant lògicament ) sembla que no te altra manera de divertir-se sinó es amb unes dosis desmesurades d'alcohol al cos. Sembla com que hi hagues un culte a l'alcohol. No ho entenc, fins i tot si ho comparem amb les drogues toves ( allò que en diem un porret ) es evident que els efectes d'un i d'altre, en quant a la consciencia dels actes, es incomparable. La primera excusa que es dona es la de aconseguir una certa des-inhibició, però els que s'aconsegueix sovint es una borratxera, tant senzill com això. Es depriment veure com gent jove ( molt jove , menors ) estan pels voltams de discoteques de moda en torn al cotxe amorrats a un bric de Don Simón com jo he vist. Clar , tampoc ajuda que els nostres joves, i d'això en tenim la responsabilitat els pares en primer lloc, hagin d'estar " per ai " fins les 6/7 del mati ( això com a mínim ). El bo del cas es que des de les autoritats no es fa cap campanya ni conscienciació en favor de la reducció del consum d'alcohol ni sobre lo perniciós del seu consum exagerat, es mes, quan s'esta dient que quant es surt per la nit es procure que el que hagi de conduir no begui , el que s'esta dient implícitament és que els altres si; en canvi sobre el tabac si avoca tots els esforços de conscienciació inclús prohibició. Potser tenen mes poder els vinicultors que les tabaqueres?. Segurament. Nomes cal veure la que es va muntar fa un mesos quant l'anterior ministra de sanitat va insinuar fer alguna cosa al respecte, enseguida van sortir les industries dient-nos la quantitat de llocs de treball que es perdien.
Pos be, ja ens ho trobarem, si no ens ho estem trobant ja.

foto: La Cueva de Zaratustra

Comentaris

Anònim ha dit…
Que no miraves el barça, quan publicaves aquest article a veure si resultarà que ets d'un altre equip ...


Bromes a part, estic d'acord en tot el que dius, la joventut està molt perduda i molta culpa la tenim els adults per no saber-los inculcar unes bases i uns valors en que regir-se.
ximo ha dit…
continuant la broma: pot ser que sigui del Barça i que la entrada estes programada, que fes l'entrada i mires el partit a l'hora i que, efectivament, no sigui del barça.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte