" hinundaciones "


Al veure el títol, tot i posar-hi cometes, algú ha pogut pensar: quina errada!!!!, i efectivament es una errada i de les grosses però no meva, aquesta l'he copiat.
La paraula, escrita amb " H " , va aparèixer a un escrit d'una moció que presentava el PNB al parlament basc juntament amb una altra que era "aprovar" amb " V " quan en castellà s'escriu amb " B " , fins aquí no massa cosa a dir, a no ser lamentar que persones amb una formació cultural facin aquestes faltes d'ortografia, però, per altra banda tothom estem esposats i ningú salvaguardats. El que mes m'ha s'optat d'aquesta anècdota es la repercussió mediàtica que això ha tingut a les televisions i ràdios, no menys de tres telenotícies i un parell de ràdios he vist i sentit com es feien reso de " la noticia " i no com a nota curiosa o anecdòtica, a tots els mitjans s'en parlava com a segona o tercera noticia als titulars. No ho entenc, com es pot treure suc d'una cosa tant insignificant com aquesta? A no ser, com sembla, que es tracte de posar el dit a l'ull d'un determinat grup polític intentant amb una nimietat com aquesta senyalar-los com incultes i ignorants, insisteixo, no ho presentaven com una curiositat, subliminalment el missatge venia a dir: " mireu si son dolents que fins i tot escriuen malament " no te altra explicació, quan penso, que no seria precisament al PNB, al grup on hi trobaríem el nivell mes baix de cultura.
No vull ni pensar que passaria si algun dia ens apropessin la càmera a escrits que fan els polítics catalans ( per no canviar de " classe " ) amb els seus escrits en català. De fet, ara em be al cap que en una ocasió ja van enxampar a Maragall en alguna que altra falta d'ortografia en un escrit que va fer sent diputat al parlament. Per cert, el mateix que ENS passaria a mes de quatre sinó fos pels correctors ortogràfics.
Peró la qüestió es fer llenya.


Comentaris

Unknown ha dit…
No et càpiga cap dubte que la "gamba" la posem tots, encara que a certs nivells les errades són imperdonables. Però per a ser motiu de primera plana... Segur que hi ha gat amagat.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte