Des del sentit comú


Ja fa anys el gerent que a mes era el propietari de l'empresa on treballava em va proposar i convèncer per a una lloc d'una certa responsabilitat, ho vaig acceptar, però al cap d'unes setmanes li vaig plantejar que potser el mes adient hagués estat el posar a una persona amb carrera universitària, la resposta ( mes o menys ) va ser: " No home no, no es necessari, el que necessito i vull es una persona com tu, amb sentit comú ". En honor a la veritat, en aquell moment vaig pensar que també sortia mes barat que una amb carrera, però be, a mi el plantejament ja em servia.
L'exercici d'aquest hipotètic sentit comú es el que en fa opinar sobre una serie de qüestions de les que, en principi, no cal cap especial formació acadèmica, i per això m'atreveixo. Sembla una justificació?, es que al fons suposo que ho es.
Aquest mati escoltava per la radio a una representant del consejo general del poder judicial , òrgan de govern del poder judicial. Entre altres coses es lamentava, i no es cap excepció, de la falta de mitjans als jutjats i parlant concretament d'un annex ( com ella deia ) com es el Registre Civil, inclús s'estranyava de la paciència i relatives poques queixes dels ciutadans.
No se si soc ingenu, passerell o les dos cases a la vegada, però el que es d'allò mes incomprensible des de tots els punts de vista es que si a la justícia hi falten mitjans, i tothom esta d'acord, perquè no es posa fil a l'agulla JA?.
Tornant al sentit comú.......Amb la crisi que tenim, la quantitat de gent aturada que hi ha ( hi haurà ), entre tot el conjunt d'aturats, no hi han 10.000 persones ( per dir una xifra ) suficientment capacitades, que podrien ser contractades de forma eventual pel Ministeri de Justícia per a fer tasques de classificar, arxivar, ordenar, digitalitzar, escanejar , informatitzar en definitiva, per a, si mes no, posar tota la paperassa al dia. Tots hem vist imatges a la televisió de jutjats amb les taules amuntegades de papers com si els ordinadors encara no haguessin estat inventats, tot i que a la foto de mes amunt d'El Pais sembla que n'hi hagi un.
Se'm podrà dir que el que representa la contractació d'aquestes persones es un cost difícilment assumible, però si tenim en compte que aquesta gent ja esta a l'atur, cal suposar que la majoria al menys deu estar cobrant el subsidi que deixaria de cobrar per a cobrar del Ministeri; en definitiva, encara que no estrictament de la mateixa bossa, però si de l'Administració. D'una i altra manera, de tots.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte