Vergonya aliena

...És el que he sentit a l'obri el programa de festes de la Cinta d'enguany. Voldria no equivocar-me, i crec que no ho faig, però es la primera vegada des d'el restabliment de la Generalitat que la primera salutació del programa, no es la del President.
Aquells que mes s'omplen la boca de Catalunya, catalanisme, institucions pròpies etc, com es possible aquest menysteniment i falta de respecte institucional?. A no ser que existeixi un motiu que ho explique, i que m'agradaria conèixer.
Ja no vull entrar en profunditat en el contingut del "Saluda" de l'alcalde Ferran Bel, però si dir que fila massa prim ( vull dir partidariament) tractant-se d'un escrit institucional.
Per a mostra un parell de botons:
......." l'Ajuntament va cedir els terrenys a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús per a la construcció del nou centre de radioteràpia. En el marc d'aquestes festes es procedirà a la seva inauguració per part del president de la Generalitat. Des d'aquí vull deixar constància de l'agraïment a totes les persones i entitats que han fet possible la construcció d'aquest centre en un temps rècord. Agraïment que faig extensiu al Departament de Salut de la Generalitat, a l'Hospital de la Santa Creu, a l'Hospital Sant Joan de Reus i als seus gestors, el Grup Sagessa, a les empreses que han participat en la seva construcció, a l'equip mèdic i als veritables pioners d'aquestes instal·lacions: la Lliga contra el Càncer"
Com es pot comprovar, el president de la Generalitat no te nom... He sentit en algun altre lloc, per exemple al discurs de la proclamació de pubilles, com Bel, si que anomenava el càrrec i el nom, però al programa de festes, que es escrit i perdura, aquí no cal. Peró be, com el que aquí s'escriu també perdura ( encara no se on, però perdura ) diré que el President es diu Jose Montilla. A mes també veiem com de passada ( "Agraïment que faig extensiu" ) agraeix de manera secundaria al departament de Salut la seva participació, que no cal ser mol generós per a concloure que tracta'n-se del que es tracta, aquesta, ha d'haver estat fonamental.
Que l'important de tot plegat és que es faci, que com més aviat millor, que com més be millor...evident. Però aquí, de subtils atribucions o de subtils absències de reconeixements i de filar prim, tots en sabem, i de xupar-nos el dit, cada dia menys.
En una cosa estem d'acord; amb el desig final: "Bones festes de la Cinta 2008".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte