Unitat de radioteràpia


Aquest dissabte s'ha inaugurat la unitat de radioteràpia de l'hospital de Jesús, a càrrec del President Montilla. El que cal primer que res és felicitar-nos tots plegats per aquest nou equipament. Des de la Generalitat fins l'ultima persona que treballa en l'assistència sanitària, passant per la delegació de salut i el seu director Ismael Roldan al front, Ajuntament ( abans Sabaté, ara Bel) , lliga contra el càncer etc. tots, també, son mereixedors de l'enhorabona i felicitació. 



Aquesta Unitat de Radioteràpia és la primera clínica satèl·lit d'Europa, ja que disposa d'un equip de professionals que treballen en tot moment coordinats amb els de l'Hospital de Sant Joan de Reus, que és el centre de referència. La Unitat compta amb un accelerador lineal d'última generació i un aparell d'ortovoltatge per al tractament de tumors superficials a la pell. Aquest equipament, entre altres coses, estalviarà progressivament l'anada a Reus i Barcelona de molts pacients que s'han de desplaçar pel seu tractament. Cal reconèixer, com ho ha fet el representant de la lliga, Sr. Vallespi, que aquesta obra tan important va ser impulsada en el seu moment pel govern de Maragall i enllestida pel de Montilla i la Consellera Geli. Ni mes ni menys. Faig aquesta referència explicita dels subjectes del reconeixement, primer per justícia i després per deixar-ne constància. És sorprenent, com si s'hagués amagat expressament, com una obra tan important per a Tortosa i totes les Terres de l'Ebre, (estem parlant d'una inversió de 6 milions d'euros) hagi passat relativament desapercebuda, sense massa transcendència al mitjans; de la qual cosa, també deu tenir certa "culpa" el PSC local que no han sabut " vendre " com mereix, aquesta inversió. Si repassem una mica la historia recent, potser ens hauríem d'anar als principis de la democràcia per a trobar una inversió milionària com aquesta; m'estic referint al pont del mil·lenari. Obra, tot sigui dit, feta amb una transferència finalista del govern de F. Gonzalez. S'ha parlat mes de la llunyana i hipotètica Vegueria sense que hi hagi cap realitat, que de l'obra de l'hospital de Jesús. Només queda veure quin partit esta al front de cada Conselleria i que en prengui nota qui n'hagi de prendre. 
Cal dir finalment, que això d'amagar i/o tapar noticies o d'aflorar-ne d'altres no es gratuït ni casual, i felicito -amb la corresponent dosi d'ironia- als autors/impulsors de fer aparèixer, tot just aquests dies, una, també de l'àmbit sanitari, amb la insana intenció de que es parlés menys de la que a mi m'ha ocupat.



Comentaris

Anònim ha dit…
Hola, Ximo,

Completament d'acord amb el que has publicat.

Fa uns dies, en un sopar de la Lliga als Reguers, es van fer uns parlaments i l'amic Paco Vallespí va anunciar aquesta inauguració, tot "agraïnt" aquest fet al Sr. Bel i al Sr. Pere Panisello, sense citar ningú més. A finalitzar, li vaig "recriminar amistosament" que no hagués nombrat al Director Territorial de Salut, Dr. Roldan, ni a la Honorable Consellera Dra. Geli, ni al govern de la Generalitat.

Bé, ara ja s'han posat les coses al seu lloc.

"Al César lo que es del César y a Dios lo que es de Dios".

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte