Lance Armstrong


No tota la corrupció i/o estafes de tota indole comença i acaba a la vida política. Potser d'aquí arrenquen tots els mals: de la laxitud i poca exigència del personal, i segons cap a quins partits encara més ( " ja se sap " ).
Dic tot això en relació a un cas que no té res a veure amb la política però que està ple d'enganys i mentides. La principal diferència és que mentre un polític, encara que no sempre, però sovint, es presenta davant la gent amb promeses de bona gestió, honradesa etc. en el cas de  Lance Armstrong ( que és del qui parlo ) segurament que mai va fer - a priori - cap promesa d'honradesa i honestedat professional però si que desprès de començar les sospites sobre el seu dopatge, les mentides i negacions van aparèixer. Fins fa quatre dies que, amb rostre compungit va declarar davant d'unes càmeres de Tv haver-se dopat al llarg de la seua carrera de ciclista professional. 
Realment és un tema que té la seua transcendència i que hauria de portar a la reflexió més de quatre. Ja feia uns mesos se'l va desposseir de tots el Tour de França que havia guanyat. Però clar, ara que tothom reclamem que quan hi ha una estafa el primer que s'hauria de fer és tornar els diners,  els ha tornat el corredor ?. És més, es lamentava, a l'entrevista, que -sinó recordo malament- deixaria de guanyar 75 milions de dòlars en el futur. Quina pena em fa !. I els trofeus que en el seu moment va robar vilment als seus companys ? Principalment a aquell que en tots els Tour i grans carreres va quedar segon per darrera d'ell. 
Més enllà de les conseqüències econòmiques i d'adulteració de resultats que comporta tot plegat, realment el tema és digne d'estudi. Una persona que va meravellar tot el mon per la seua lluita contra el càncer i la seua victòria, que es va saber sobreposar a les grans adversitats per la seua malaltia, del que cabia esperar una especial sensibilitat pel que havia passat etc. com podia fer-la tan grossa ? . Potser si hi ha alguna disculpa, cal buscar-la precisament en això: la malaltia. Voler demostrar, encara que fos amb trampes, que lluitant es pot sortir endavant. I segur que a més d'un li va fer un bé. 
Això, volen ser benèvol. Clar que, ara també han sortit uns corredors de l'equip Rabobank assegurant que al llarg de 16 anys ( 16 ) van estar dopant-se. No crec que tots tinguessin motius extraesportius per fer-ho. No n'hi ha un pam de net.   

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Cargol de mar

" volvemos en 5 minutos "