Lloret ( el d'aquí )


Ahir, amb fred prou rigorós i un vent també present, i la companyia d'un sol prou enlluernador, vaig anar a Lloret ( al nostre, no a la Costa Brava ), com m'agrada fer de tant en tant.  Quan resulta més atractiu és quan baixa aigua pel  barranc, en aquest cas no és així.  
Salt del Colom, Cova Pintada, Font de La Mata, Bufadors.....
Fa més de 40 anys que freqüento aquells paratges entre el Mas de Barberans i Roquetes. Crec que també hi ha una part que pertany a Alfara de Carles, com per exemple la zona de Cova Pintada.
De ben menut recordo haver jugat amb un barquet al barranc, allí mateix on comença la "reserva nacional de caça" i just a la vora d'un pontet que una barrancada de fa uns anys es va emportar. Pontet que servia per passar a l'altra banda del barranc i que porta cap a la zona de la font de La Mata i a la finca que, des de fa generacions, conservem allà dins. Cal dir que tant el pontet com el camí de desprès, van estar durant uns anys impracticables, de tal manera que era impossible, primer, passar a l'altra banda, i desprès, poder continuar pel camí. 

Des de fa un parell d'anys i, gracies al Xarnego -crec-, que ha pavimentat un tros del barranc  i  arreglat el  camí, és pot passar. Una altra cosa es que et trobis amb una inoportuna portalada que t'ho impedeixi. És de suposar que ho hagi fet per benefici propi, ( és conegut que per aquells endurrials hi té bous i vaques ) però la millora és evident. 


Font de la Mata
  

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte