Qüestió del color del vidre


Ens anuncien que als aturats que se'ls hagi esgotat la prestació i que cobraven 400 €, passaran a cobrar-ne 450. Bé en principi, val més 50 d'augment que 25 de reducció. 
Anant al títol del post, que d'això es tracta, hi han una serie d'aspectes col·laterals dignes de parar-nos-hi cinc minuts: L'anunci de la "gràcia"  per part de la ministra Bañez ha estat d'allò més solemne i prescindible: Ho ha fet davant una càmera, tota sola i sense preguntes; allò que normalment es reserva a declaracions institucionals i d'alçada. No recordo que mai cap ministre/a hagi fet una cosa així i sobre tot per anunciar una cosa de transcendència relativa. L'augment, serà només per a persones que acreditin tenir-ne un parell al seu càrrec. Em pregunto, que deu sentir una persona que anuncia una cosa així i ho fa com si anuncies la fi d'una guerra mundial ? " Aquellas persona con 2 o más hijos a su cargo y sin otros ingresos se les aumentarán.......(tachan...........) 50 € ".
L'altre detall paral·lel. Tots hem viscut o veiem per anuncis mil, que quan ens volen vendre una assegurança, una línia d'ADSL  , un producte x a pagar a terminis, fins i tot associar-mos a una ONG, ens diuen el que ens costa diàriament per minimitzar al màxim la xifra ( encara no he vist que ens diguin el preu/hora, però arribarà ), " però si pel que val un cafè " " només li surt a 50 ctms diaris " etc. Però que curiós ( o no, clar )  quan es tracta de cobrar ningú ens diu a com surt el dia. En el cas que ens ocupa, 50 € surten a 1.66 diaris ( això els mesos de 30 dies ) . Com a ajuda per a una família amb " dos hijos o más a su cargo " no està malament. Jo, si ho hagués d'anunciar no en faria cap de declaració institucional. per això potser no serè mai ministre. ( només per això ? ). 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte