Contenidors cadenats


Fa un parell de dies a Girona van adoptar la mesura de cadenar uns contenidors de brossa d'alguns hipermercats. La gran idea no persegueix res més que evitar que ningú no autoritzat pugui obrir-los per tal de treure el que hi ha. El personal dels establiments, que son els que tenen la clau, llencen determinats productes alimentaris als contenidors que tenen allí mateix a tocà de l'hipermercat.  Es tracta de productes no aptes per a la venda que, en algun cas, efectivament, no son bons  "per al consum" per estar passats, males condicions, però n'hi ha d'altres que son rebutjats per no tindre la suficient presencia per a ser exposats a la venda, ja sigui per l'envàs trencat, xafat etc.  
No costa molt endevinar com, en temps com els actuals, on cada vegada hi ha més gent amb els recursos més i més disminuïts -quan no pràcticament desapareguts- es veu abocada a regirar en estos contenidors en busca d'alguna cosa per menjar. 
Pos bé, ara, a Girona ( esperem que no s'estengui ) " per donar  dignitat " diuen, han decidit tancar els contenidors a pany i forrellat. En principi, si la mesura va acompanyada d'una alternativa per a totes aquestes persones que es veuen obligades a freqüentar els contenidors quan tanquen les botigues, ja em sembla bé. De moment ho dubto. Per altra part, si efectivament els donen solució, no caldrà tancar els contenidors i problema resolt, no ?.
Francament, no sé si estic radicalment en contra de la mesura però hi han alguns aspectes que son dignes de comentari i de dedicar-hi uns minuts de reflexió. 
Per la meua feina de fa uns anys, recordo perfectament, que des de fa ja molt de temps,  que els contenidors han estat remenats per persones en busca d'un tros de pa que endur-se a la boca. Llavors, que passa ? que aquelles persones no mereixien donar-los dignitat ? O és que eren els "miserables" de sempre ? O, lo que és pitjor, aquells es feien assumibles pels nostres sensibles ulls ( misèria tècnica, podrirem dir ) i ara, al ser més quantitat els hem d'amagar i no deixar ni que mengen el que els altres llencen ?.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte