" interpretacions "


Des de sempre m'ha interessat força el tema dels mitjans de comunicació, radio, premsa, televisió. Es evident que una manera d'estar minimament informat es a traves d'aquests; però no sempre es així: unes vegades per errors, altres per falta de rigor i contrast de les informacions i unes altres, les pitjors, des del punt de vista moral, per manipulació i/o sectarisme que solt anar acompanyat de l'interes empresarial i/o polític del mitja.
Quan de manipulació de dades es tracta ( per tal d'arrimar " el ascua a su sardina " ) el que es fa es " interpretar " les dades i estadístiques de manera que es dona a entendre tot just el contrari del que l'objectivitat exigiria, això en el pitjor del casos, quant no es tant greu ni descarat el que es fa es maquillar-ho, per a be o per a mal, segons convingui.
Sort que en aquest mon d'Internet, també per a be i per a mal, existeix tota mena de pagines, i una d'aquestes, (n'hi han altres ), es dedica precisament a descobrir aquests tipus d'errors no sempre involuntaris. El Web es diu www.malaprensa.com i com a mostra hi podem trobar el següent, referit a l'ABC: España, cuesta abajo.

.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte