" Donde dije digo....

Tothom estem exposats a canviar d'idees, no cal dir-ho. Ara, tant i tan rapit ?. El vídeo ens demostra que sí, és possible i constatable. És diu que rectificar és de savis ( tan de bo més de quatre poguessin tornar a votar, deuen pensar ) . Però el que cal esperar, com a mínim, quan un rectifica és que expliqui el per què. 
Zapatero, en una de les primeres, sinó la primera, gran decisió en entrar al govern va ser la retirada de les tropes de l'Irak; la qual cosa va explicar-ho en compareixen-sa pública; ara, Rajoy en la seua primera gran decisió no apareix no ja per explicar-ho no, ni tan sols per justificar el canvi de criteri. Clar que, la diferencia és clara, mentre un va comparèixer per explicar que anava a fer el que va prometre, l'altre, si compareixia, havia de ser per explicar que faria el contrari d'allò que va prometre.
Els manuals i l'a,b,c de les bones pràctiques democràtiques, diuen que l'oposició està per fiscalitzar i controlar al govern. També, en que s'han de fer propostes i vetllar per l'acompliment del programa electoral o de les promeses amb les que el partit del govern ha guanyat les eleccions. Això darrer, però, ens podria portar a interpretacions varies. Agafem el fet que ara mateix s'ha produït, l'incompliment del que es va prometre en campanya electoral ha estat flagrant: Pujar impostos havent assegurant que no es faria de manera reiterativa. Dit això, ens trobem en que, independentment de trams, quanties, temporalitat, percentatges etc. la pujada d'impostos és una política, en general, defensada per l'esquerra. Llavors, amb el manual del que abans parlava a la mà - a banda de les propostes concretes i pròpies de cadascú - què s'ha de fer, criticar el canvi de criteri, per si mateix criticable, i limitar-se a això ? o s'ha de criticar el fons de la mesura encara que coincideixi  amb la filosofia pròpia, atès que no s'adiu amb el que es va prometre ?. 
Sigui com sigui, i teories a banda, segurament el més honest ara mateix és desitjar que les mesures tinguin l'efecte que ens convé a la majoria. No sé si també al PP. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte