Blocs actius, inactius i morts


Tothom va poder observar la gran quantitat de blocs que van anar apareixen a les nostres terres ara fa un parell o mes anys. Repassant el moment actual dels mateixos, també tothom pot comprovar com alguns d'aquells han anat caient en l'oblit dels seus propis autors. M'estic referint a aquells que els seus autors son polítics o aspirants . No es casualitat que la majoria d'ells, van aparèixer o be tenien la seva mes gran activitat en vespres d'eleccions, ara, el que es pot constatar es que després d'aquestes, els seus autors, ja no tenen res o poca cosa a dir. Com es lògic i natural alguns anunciaven la iniciativa com una eina per a comunicar-se amb els electors i public en general i poder interrelacionar-se amb ells, però el cert es que la inactivitat d'alguns contrasta amb la regularitat d'altres. Repassem:
Dels que han anat deixant d'actualitzar, quasi o del tot, sobta el fet que, tractant-se de càrrecs públics, opten per deixar de tindre aquest fil conductor amb els electors que, a mes de servir per a donar informació de primera ma i rebre'n si s'escau, també serveix per que es visualitze públicament la tasca de cadascú; així, trobem com a casos ben simptomàtics als diputats Joaquim Paladella amb actualitzacions molt esporàdiques i sobre tot Dolors Lopez. També han anat abandonant el seu bloc fins la mor Ferran Bel, Meritxell Roiger, Ricard Fores i Enric Simó, d'aquests quatre darrers, es curiós -o no- constatar com la seva desaparició de l'Ebresfera va coincidir amb l'assoliment del govern a l'Ajuntament de Tortosa, uns, els tres primers, com a directes protagonistes i l'altre com a consort. Hi ha que veure les coses que tenien a dir quan estaven a l'oposició i el poc que se'ls ocorris ara al govern municipal. En aquest sentit, va ser als volta'ns de les eleccions municipals del 2007 que van aparèixer uns blocs especialment combatius i bel·ligerants amb Joan Sabate i el PSC parits tots ells per a la ocasió, La granera, La cabassera, unioxtortosa o algun mes que me'n deixo clarament proconvergents; de cap d'ells se n'ha sabut res mes. A tots ells els acompanyo el sentiment com a blocaires i els dono la enhorabona per la seva contribució a l'assoliment dels objectius. Quines coses!!!!!!!.
Una cosa son els suporters, que s'entén, però quant als "professionals", encara que es perfectament comprensible que quan s'esta al govern la feina augmenta, una entrada setmanal, nomes per cortesia, costaria tant?. La conclusió que em s'acudeix es la de que un cop s'esta exercint el poder ja no cal explicar, compartir, debatre o si mes no exposar.
En el cas dels diputats de CIU cal dir que existeix el bloc Ebrediputats des d'on periòdicament escriuen els seus diputats de l'Ebre, encara que sense signar l'autoria de cada entrada particular. L'equivalent per part del PSC seria Socialistes de l'Ebre si be en aquest cas els continguts del mateix potser se semblen mes al que seria un bloc de la federació socialista que a un bloc per a la " comunicació de parlamentaris i càrrecs electes", que es com es presenta.
Hi ha exemples que cal destacar per l'activitat prou regular que tenen, si féssim un rànquing la cosa mes o menys podria quedar així: Nuria Ventura, Pere Muñoz, Marc Ferreres, Antoni Sabate, LLuis Salvado, Andreu Marti, Joan Pere Gomez, La Comedianta tortosina Cartipàs de l'Amable Antoni Espanya i Vent de dalt. Joan Sabate i Jaume Forcadell, tot i estar actius, el seu ritme es prou relaxat, cosa mes estranya si pensem que son dos portaveus de l'oposició a l'Ajuntament de Tortosa.
Hi ha un cas que tot i tractar-se d'un regidor, no el consideraria un bloc estrictament polític, pels temes que tracta i pel fet que en algun moment podem trobar algun que altre comentari que no coincideix necessàriament amb la posició oficial del seu partit, cosa que difícilment trobarem en altres. En aquest sentit, aquest, estaria a mig camí entre el personal i polític, es tracta de Via Augusta que, sense dubte, es el mes actiu de tots amb una entrada quasi diària.
Tenim un altre cas paradigmàtic de bloc, tant actiu sinó mes que l'altre, no estrictament polític, que mes be s'inscriuria amb els personals o literaris però que per l'abundància d'apunts ( com ell diu ) ideològics, de fet, tot i no ser de disciplina partidària o de sigles, si que ho es de militància independentista. Es tracta del campredonenc Emigdi Subirats.
No cal dir que tothom es tant lliure d'obrir un bloc com de tancar-lo, simplement el que he volgut constatar, pel que fa als que tenen obligacions de caràcter polític o public, es la poca consideració d'alguns d'ells i també la fidelitat d'altres.
He de dir que tots els blocs que anomeno, per a be i per a mal, son els que tinc mes presents ja sigue per la seva rellevància o simplement perquè mes he seguit, potser n'hi han d'altres que m'he deixat, també per a be o per a mal.
Un cas curiós ( i l'ofereixo -per si no ho sap- a l'interessada) es el de la diputada del PSC Dolors Lopez. El seu bloc com ja he comentat, va deixar d'existir, ara be, exactament amb el seu nom, n'hi ha un que correspon a la Presidenta del PP ( precisament ) de Lleida, amb el mateix nom Dolors Lopez. A mes a mes per la xarxa hi han llocs on diu bloc ebrenc i amb la foto de la tortosina, l'adreça del bloc es de la Lleidatana.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte