Partidisme innecessari


Arriba a les meues mans el programa de festes del poble ( Jesús ) a les que, per cert, aprofito per convidar a tothom qui vulgui. Això sí, com diuen el Quicos, no vingueu tots a l'hora.
Bé, al tema. Com és lògic i natural, o al menys és habitual, el programa comença amb unes salutacions del President de la Generalitat, l'alcalde, el president de l'EMD, regidor de festes i regidor de joventut. I és aquí on vull anar a parar. Com a regidor de la cosa jove, com persona també jove etc. seria d'esperar que fes una crida, inclús una mica gamberra, a la participació dels joves, a la festa i la xalera en definitiva. El que no és presentable és que des de la tribuna que li dona el programa de festes, un espai institucional al cap i a la fi, es faci partidisme polític. La més elemental ètica política ( vull pensar que en deu quedar ) aconsella no fer-ho. Ni Bel ni Panisello, com és lògic, ho han fet. És tracta ( més/menys ) de fer una salutació que podria firmar qualsevol: salutació, desitjat bones festes i quatre frases protocol·làries. Com tot, té la importància i transcendència que té o que si li vulgui donar, però, no tot si val. No obstant, vull pensar que tot plegat ha estat més producte de la improvisació que de la reflexió. 
Dins de l'habitual sabó ( no sempre merescut ) als joves, el regidor aprofita l'escrit per convidar-los a ingressar a la recent creada associació "Jesús per la Independència" de la qual en forma part ell mateix. Òbviament, molt diferent seria si es fes una crida genèrica a la participació dels joves en qualsevol associació o entitat. Suposo que l'argument, no del tot cert, de que és apolítica, segons diu, pot servir de quartada per fer la convidada; però no, aquesta associació, com totes les altres que en el mateix fi s'han constituït a altres municipis, forma part de l'Assemblea Nacional Catalana, la qual, efectivament, no està formada per partits ni polítics a títol individual, però d'això a dir que una entitat que persegueix la independència de Catalunya és apolítica, va un tros llarg. 
Sincerament, ho trobo excessivament partidista, més encara per la utilització del lloc on es diu. No cal dir que l'associació i tots els seus membres tenen tot el dret a fer l'apologia que, i on, creguin convenient. De fet, la presentació oficial ja la van fer a la fira Joan Cid i Mulet, i a les pròpies festes hi ha un acte organitzat per ells. No cal ser molt agut per saber que, si al llarg del proper any, per part de quatre "apolítics" jesusencs constitueixen "Jesús per l'estat federal" o "Jesús per l'autonomia", al programa de festes del 2013, la invitació als joves a formar-hi part no existirà. I jo que ho cel·lebraré.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte