Co-co-pagament medicaments


M'ha semblat interessant l'explicació que, en 10 punts, va fer el diari Ara del co-pagament que ha impossat la Generalitat pel que fa als medicaments.
I a partir del més vinent, un altre " co ", en este cas de l'Estat.  

1. S'aplica el 23 de juny. Aquest dissabte, dia de la revetlla de Sant Joan, entra en vigor la nova taxa farmacèutica, tres mesos després que es publiqués al DOGC, com marca la llei.
2. Fàrmacs exempts. No es graven tots els medicaments. N’estan exempts els d’un preu inferior a 1,67 euros, així com els de dispensació ambulatòria, els subministrats directament per un centre de salut i la medicació dels pacients ingressats als hospitals.
3. A la farmàcia. En el moment de la dispensació, el farmacèutic pot saber, gràcies a la targeta sanitària, si el ciutadà ha de pagar la taxa o si forma part dels col·lectius exempts, que s’actualitzaran mensualment.
4. Només a Catalunya. L’euro per recepta l’han de pagar les persones ateses als centres sanitaris públics a qui se’ls hagi prescrit algun medicament amb receptes del CatSalut i que comprin el fàrmac a Catalunya.
5. Màxim de 61 euros. Per no sobrecarregar els malalts crònics, s’ha fixat un topall de 61 euros anuals –5 euros mensuals–, una xifra “assumible”, segons el conseller. Aquest any el topall serà de 36 euros.
6. De mitjana, 13 euros. Es calcula que un 12% dels ciutadans –unes 800.000 persones– arribaran al màxim de 61 euros anuals. Però es calcula que els ciutadans abonaran de mitjana 13 euros anuals amb la nova taxa
7Recaptarà 100 milions d'euros. La nova taxa té un objectiu dissuasiu i recaptatori per incrementar els ingressos durant la crisi. El Govern espera recaptar 50 milions d'euros aquest any i 100 milions l'any que ve.
8. Col·lectius desfavorits. La mesura no és universal, ja que per garantir-ne l'equitat en queden exempts els col·lectius més desfavorits, com els beneficiaris del PIRMI o els que cobren pensions no contributives. En total, uns 127.000 catalans en quedaran exempts. Aquesta xifra s'actualitzarà mensualment segons els nivells de pobresa.
9. Sanció si no es paga la taxa. En el cas que un ciutadà no vulgui pagar la taxa, haurà d'emplenar un document per tramitar la queixa. Se li obrirà un procediment administratiu i s'enfrontarà a un recàrrec del 20%.
10. Doble copagament. Els catalans hauran d'assumir un doble copagament dels fàrmacs. A l'euro per recepta, que només s'aplica a Catalunya, s'hi sumen les mesures estatals del copagament segons la renda que ha d'entrar en vigor l'1 de juliol.

Més informació...................................................... Aquí

Comentaris

Anònim ha dit…
Això és allò que el govern convergent li dia tiquet moderador ?

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte