Engany i burla de Ferran Bel

Fa pocs dies s’ha conegut de la intenció del Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa, de presentar-se candidat al Senat a les pròximes eleccions del 20N.

Com és natural, tant ell com el seu partit tenen tot el dret a presentar-se i escollir, respectivamente, la persona que consideren més adient per forma part de la candidatura. Aquesta obvietat es tan palesa com ho es el fet de que, fent-ho, estant perpetrant un engany a la ciutadania en general i a l’electorat amb qui el Sr. Bel es va comprometre a la campanya del passat 22 de Maig en particular. Però quan l’engany adquiris la condició de burla és quan recordem els temps en que l’actual Alcalde manifestava als quatre vents, i en feia bandera, de la seva voluntat de servir Tortosa des de l’alcaldia i nomes des de l’alcaldia; i per reforçar el seu argument no dubtava en fer comparacions amb altres alcaldes i parlamentaris. Bé, ara, allò que tant criticava, tan dolent era i que tant afectava negativamente a Tortosa i l’alcaldia, ara, resulta que no és així. Acceptem que es tracta d’un canvi legitim d’opinió, perquè només així ens podrem explicar que el que tan sols fa uns mesos -momes uns mesos- trobava criticable, ara sigui bo. A uns altres motius m’hi referiré més endavant.

Seguint mínimament la darrera campanya electoral municipal i els anys immediatament anteriors a aquesta, tothom pot saber com l’alcalde es vanagloriava de la seva dedicació ( en un 75 %, això sí ) a l’ajuntament, cosa que, per cert, no era criticable, ans al contrari. Ara, vet aquí per on, aquesta dedicació cal suposar que ja no es considera necesaria. Ara, que la crisi demana els esforços de tothom. I d’aquí, l’altre motiu que pot explicar la decisió de presentar-se de candidat al Senat: La voluntat d’abandonar l’alcaldia en cas de ser elegit senador; o, emulant a Josep Poblet, President de la Diputació, que ho va fer amb el Parlament, abandonar l’alcaldia. Tant una “solució” com l’altra, les dues son versemblants, això o trair de manera vergonyant el que ell mateix deia, prometia i amb el que es va comprometre davant l’electorat.

Per altra part, incompliment de promeses a banda, hi ha una qüestió que no es gens secundaria. Si finalment es fes efectiva la seua presencia al Senat simultàniament amb la d’alcaldia, el Sr. Bel deuria una explicació a la ciutadania. Perquè clar, a partir d’aquell moment.....Quin temps dedicaria a l’alcaldia ? ( fins ara el compromís era d’un 75 % ).

A la roda de premsa que el Sr. Bel va donar per explicar la qüestió hem pogut escoltar que ha “ esperat quatre anys i mig ” per a presentar-se, la qual cosa no ens diu res de la flagrant contradicció en que ha caigut amb la decisió. El comprimís adquirit davant els tortosins/es de dedicar-se exclusivamente a l’alcaldia, el Sr. Bel, el va oferir i adquirir a l’anterior mandat i a l’actual, per tant, es podria dir que, no es que hagi esperat quatre anys no, ha esperat cinc mesos que son els que han passat des de les eleccions de maig fins ara. Un altre argument que va esgrimir va ser el de disposar d’”un govern solid, cohesionat i amb experiència”. Home, això dit a quatre mesos de la constitució de l’ajuntament, quan la que cau -en general- es grossa, la situació financera complicada, amb la mà dreta d’abans i d’ara del Sr. Bel -Maritxell Roigé- que estarà sobretot al Parlament, amb un tinent d’alcalde amb prou feina al seu poble i la Diputació, sense la figura d’un gerent que l’anterior mandat semblava peça fonamental, amb cinc regidors nous….on està la solidesa i experiència ?.

No vull pensar que tota aquesta nova situació vingui motivada pel negre futur de l’ajuntament, amb la previsible pèrdua de nivell d'ingressos de l’alcalde. ( dono per suposat que a partir de l'assoliment de l’acta de senador renunciaria al sou d’alcalde ). Menys encara voldria creure que es tracta de l’abandonament d’un barco que s’enfonsa. Altres rumors apunten que quan Bel va renunciar a la presidència de la Diputació ho va fer tot sabent de la futura candidatura al senat.

Comentaris

Anònim ha dit…
o la la Ximo, quanta rao i quin comentari més acertat.
Saps? cobra poc! ara això de renunciar al sou d'alcalde ho deies en broma oi?.....així va Tortosa.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte