Festa del Renaixement 2011 ( i 2 )

Segon atansament ( visual i més.... ) a la Festa: Gent, carrers i desfilada.


Acabada la XVI edició de la Festa del Renaixement, es hora de fer balanç; però no patiu, "doctores tiene la Iglesia" que el faran i amb més coneixement de causa que jo.
Ara, com a mer espectador i observador de mena, algunes coses si que voldria apuntar. És lògic ( fins cert punt ) que des de l'organització -de portes en fora- tot es vegi i valori com positiu. D'entrada sembla que això de les persones assistents a qualsevol acte o esdeveniment hagi de ser sempre sobredimensionat. Dades que demostrin lo contrari no en tinc, però parlar de 200.000 visitants em sembla exagerat. He sentit i llegit alguna opinió que troba a faltar, en arribar a Tortosa -sigui per on sigui-, informació sobre la localització exacta de la Festa.
Estan molt bé les tavernes, els campaments ( encara més ) , i els mercats d'època però crec que s'ha de donar alguna cosa especial, característica de cada d'any i que el faci per si sol atractiu. De paradetes amb polseres i penjolls, formatges i xoriços i cinturons i bosses de cuir s'en poden trobar a tot arreu; en estes dates, a la mateixa costa, d'allí d'on venen molts turistes visitants. Ens arrisquem a que, sobre tot els de fora, no repeteixen visita. Clar que, ves a saber, en poden vindre de nous. El pregoner de la Festa, S.G. de Cultura, ja va dir -a l'Ebre tv- que potser tampoc cal que vingui més i més gent i l'important fora mantindre els nivells d'assistència actuals. És possible que no li falte raó.
Segurament que és una percepció més que una constatació real, però m'ha donat la sensació que, tot i visitar, si fa o no fa, els mateixos lloc i a les mateixes hores que altres anys, determinats espais al carrer, les actuacions de grups no han tingut la mateixa presencia que en altres edicions. Pressupost ?. Tal vegada no sobraria pautar d'alguna manera, sinó totes, algunes actuacions concretes a unes hores determinades i reflectir-ho al fulletó, no com ara que nomes s'informa dels horaris de les de pagament, que ja ho trobo bé, clar. no sé en general com haurà anat la cosa, personalment, m'ha semblat, respecte l'any passat, veure més gent a la inauguració, una mica menys a l'absis, el mateix dia; menys sl dissabte la nit a la zona del Rastre i més a la desfilada. A les Avançades no hi vaig pode anar, se que l'any passat el dissabte per la nit es va haver de restringir el pas per què no hi cabia més gent. Aglomeracions al carrer, nomes n'he vist al carrer Sta. Anna ( molt estret ) i la plaça de la Immaculada de Remolins. Tot apreciacions meues, i com a tals, subjectives.

Un detall que suposo que no se li escapa a ningú és l'atracció que conciten a menuts i grans els grups que escenifiquen alguna que altra interpretació, ja sigui a la pròpia desfilada o pel carrer al llarg dels dies de la Festa. Com mostren les fotos de baix ( d'un grup de casa i d'un de fora ).

Comentaris anteriors -sense malicia- a banda, balanç positiu amb un "necessita millorar" per continuar sent referent i punt d'atracció ineludible per a la gent de les nostres terres i visitants.

I si a la XVII edició no hi ha cap picabaralla amb cap entitat o associació, com enguany amb El cau de les Bandoleres, en no permetre'ls deixar ocupar el lloc d'altres anys, millor que millor.

Més fotos........................................................................Aquí
Fotos de la desfilada.......................................................Aquí

Comentaris

Antonio y Pilar ha dit…
Ha sido buscando fotos de la fiesta como hemos ido a parar a este blog, visitamos Renaixement por primera vez el sabado y nos ha parecido interesante. Una cosa nos permitimos criticar y que echamos en falta: Un programa de mano o folleto informativo en castellano.

Antonio y Pilar
Zaragoza
ximo ha dit…
Antonio y Pilar, si es así ( lo de los folletos ) a mi, no me parece bien.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte