Renaixement ( XV edició )


Com qui no vol la cosa ja ens hem plantat en la quinzena edició de la festa del renaixement.
La festa es celebra tots els anys a finals de juliol i recrea i rememora l'Esplendor d'una Ciutat al Segle XVI com diu el seu subtítol, amb tota una serie d'activitats al carrer: espectacles, representacions, música, campaments, artesania, desfilades, jocs, tavernes, vestits d'època i mil i una activitats i sobre tot.....gent, molta gent.
Aquest any, la organització ha considerat oportú, coincidint amb el quinze aniversari, oferir la lectura del pregó a Ramon Cardus, principal impulsor i president d'honor de la festa del renaixement.

Aixi mateix es farà lliurament de l'estendard a Pilar Araujo per la seva aportació en estos 14 anys passats en el disseny i confecció del vestits d'època. Em sembla molt bé.
Penso, sense temor a equivocar-me, que aquesta festa concita una autèntica unanimitat per part de tothom, començant pel propi ajuntament. Prova d'això son les escasses variacions que els diferents equips de govern han anat introduint. Òbviament, hi haurà alguna que altra veu critica o discrepància concreta en aquell o altre detall, però en general, vull pensar que hi ha prou consens.
En alguna altra ocasió ja he dit que avui per avui, si, pels moments de crisi en que ens trobem, s'hagués de triar entre el Renaixement i les festes de la Cinta ( al menys amb el format actual ), no en tindria dubte: mantindria les que comencen demà. Per interès, per la difusió, per potenciació del turisme, per l'època en que es fan, per participació......i per aglutinadores.
Per tant, èxit, endavant i a potenciar-ho.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte