Manifestació: Apunts al marge

foto: La Marfanta

Després de l'èxit de la manifestació que es va cel·lebrar el dissabte a Tortosa demanant treball, industria etc. i amb el rerefons de l'amenaça de tancament de Lear, vull detindrem en alguns aspectes col·laterals, al marge de la pròpia reivindicació:
El primer que sorprèn es la xifra que s'ha donat d'assistents, aquesta balla entre 16.000 i 20.000 segons sigui la font de la policia local o dels sindicats respectivament. Es una polèmica que darrerament ja ens te entretinguts cada cop que hi ha una concentració de gent als carrers, no fa gaire ja va tornar a plantejar-se en la que es va fer a Madrid en contra de l'avortament en la que els més optimistes parlaven de dos milions, els més moderats de mes d'un milió mentre que els es dediquen a analitzar-ho amb programes informàtics inclosos parlaven de 60.000. Sempre em pregunto: tant, tant, tant difícil es donar una xifra aproximada -realment aproximada- a la realitat per part, sobre tot -que aquesta es una altra- dels periodistes?. Pos es veu que si que, no es que sigui difícil, no, es impossible. Aquí, el dissabte, va passar el mateix entre 16 i 20 mil, i, ja t'apanyaràs. Tant de bo haguéssim estat 20.000 però el més probable es que amb la dosi oportuna d'interès per donar-li major transcendència el numero no passes de 6.000.
Un altre aspecte es el tractament que des de el cap i casal s'ha donat a la manifestació. Llegia ahir al Periodico una crònica en la que, primer titulaven que el clam era del Baix Ebre, sense fer cap menció expressa a les Terres de L'Ebre ( en una ocasió ja vaig fer un apunt sobre la omissió que des de fora es fa sovint ), tampoc feien cap referencia, però en absolut, a la presencia dels líders sindicals de Catalunya Josep Maria Alvarez d'UGT i Joan Carles Gallego de CCOO ( desconec si també estava el secretari general d'USOC ). Home, la presencia d'aquests líders en una manifestació a les nostres terres no es habitual i crec que, per altra part, si alguna virtualitat ha de tenir es que des de la resta de Catalunya i els poders polítics es visualitze el seu recolzament. Exactament el mateix va passar a la crònica de El Pais. Cap referencia.
Finalment, si voleu mes frívol però també te el seu que; a TV1 la corresponsal de Tarragona ( crec ) va dir parlant del lema de la manifestació, textualment: ...." volem fa(e)na, volem f(e)ina" va repetir, puntualitzar i traduir per si algú no ho entenia . El que passa es que la periodista no sap que aquí també diem "faena" i es correcte, tan correcte com feina. Ho vaig trobar d'una xorrada impressionant.

Com la cosa, avui, va d'aspectes tangencials, no aprofundiré, però trobo com a mínim curiós el que a la manifestació hi anés gent que esta ( ho hauria d'estar) directament implicada en la solució dels problemes de falta de treball i industria i que eren objecte de reivindicació. Gent que representa al govern i algun que altres director territorial.

.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte