dilluns, 31 d’octubre de 2011

Where Have All The Flowers Gone?

Què se'n ha fet d'aquelles flors ?

Una de les cançons antibel·licistes més conegudes arreu, de Peter Seeger, que ja vaig penjar una altra vegada. Ara he trobat este vídeo de fa 43 anys. Això sí, amb el seu inseparable banjo.dissabte, 29 d’octubre de 2011

ManifestacióMés enllà de l'afectació que representa per als treballadors/es de la sanitat cal, també, mostrar el rebuig de la ciutadania contra les retallades que tard o d'hora acabarà afectant tothom.


dissabte, 22 d’octubre de 2011

Nou repte d'Albert Giné

Ja hi tornem a ser. Com sigui que el roquetero no pot parar quiet, ara s'ha posat entre cella i cella tornar a fer la Marató Des Sables allà a l'estiu de l'any vinent. Lluny de tindre'n prou amb l'experiència del 2010, vol repetir, i com no, mirar de millorar el bon resultat aconseguit llavors. A la majoria de mortals -no atletes, clar- una proba d'estes característiques, no solament no la trobaríem absenta de tot plaer sinó que ens castigaria de manera irreversible. De fet, ja no ens apuntaríem. A ell i altres de la seva pasta, com més dificultat i més patiment pareix que més els esperona per a posteriors probes. Sempre una mica més enllà. Buscant el limit.
El cas és que ara, amb les circumstancies tant adverses, des del punt de vista econòmic que vivim -i patim-, es complicat poder trobar esponsorització o col·laboradors ja siguin públics o privats per tal d'aconseguir ajut econòmic. Cal tindre en compte que la inscripció a aquesta proba està al voltant dels 4.000 €, i a 10 mesos vista, ja se n'han de pagar més de 1.000.
És a partir de les lògiques dificultats actuals que a Albert li proposen una alternativa com és la de
crear una plataforma de crowdfunding (microfinanciació, micromecenatge o donacions 2.0), per tal de poder fer front a les despeses necessàries per aconseguir tornar al Sahara. La forma de contribuir es mitjançant donacions a partir de 10 € i per això cal entrar al Web fund4sport i fer l'aportació. Com sempre, a la vesant purament esportiva, cal afegir-hi la solidaria; en este cas les donacions també poden servir per ajudar a la Lliga contra el càncer infantil del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

dimecres, 19 d’octubre de 2011

Sinònims trampaSembla que, d'entrada, és preferible ser actualitzats i ajustats que no pas que et pugen els impostos o et retallen algun dret, servei o salari. Clar, una actualització i ajust, en principi, no vol dir necessàriament que sigui a la baixa. Però a la pràctica, avui, si que ho és, però sonen millor els primers termes. Quan et diuen: actualitzem les ordenances ( Ajuntament de Tortosa ) , vol dir que s'incrementen. Quan et diuen farem ajusts a sanitat ( Govern de Catalunya ), vol dir retallades, tisorades.
Sinònims i terminologia políticament correcta al marge, per a aquells que han vist disminuïts els seus ingressos de manera important al darrer any -i amb expectatives no menys pessimistes per al pròxim- una autèntica actualització dels impostos, tributs i taxes no seria abaixar-los ?

dimecres, 12 d’octubre de 2011

Engany i burla de Ferran Bel

Fa pocs dies s’ha conegut de la intenció del Sr. Ferran Bel, alcalde de Tortosa, de presentar-se candidat al Senat a les pròximes eleccions del 20N.

Com és natural, tant ell com el seu partit tenen tot el dret a presentar-se i escollir, respectivamente, la persona que consideren més adient per forma part de la candidatura. Aquesta obvietat es tan palesa com ho es el fet de que, fent-ho, estant perpetrant un engany a la ciutadania en general i a l’electorat amb qui el Sr. Bel es va comprometre a la campanya del passat 22 de Maig en particular. Però quan l’engany adquiris la condició de burla és quan recordem els temps en que l’actual Alcalde manifestava als quatre vents, i en feia bandera, de la seva voluntat de servir Tortosa des de l’alcaldia i nomes des de l’alcaldia; i per reforçar el seu argument no dubtava en fer comparacions amb altres alcaldes i parlamentaris. Bé, ara, allò que tant criticava, tan dolent era i que tant afectava negativamente a Tortosa i l’alcaldia, ara, resulta que no és així. Acceptem que es tracta d’un canvi legitim d’opinió, perquè només així ens podrem explicar que el que tan sols fa uns mesos -momes uns mesos- trobava criticable, ara sigui bo. A uns altres motius m’hi referiré més endavant.

Seguint mínimament la darrera campanya electoral municipal i els anys immediatament anteriors a aquesta, tothom pot saber com l’alcalde es vanagloriava de la seva dedicació ( en un 75 %, això sí ) a l’ajuntament, cosa que, per cert, no era criticable, ans al contrari. Ara, vet aquí per on, aquesta dedicació cal suposar que ja no es considera necesaria. Ara, que la crisi demana els esforços de tothom. I d’aquí, l’altre motiu que pot explicar la decisió de presentar-se de candidat al Senat: La voluntat d’abandonar l’alcaldia en cas de ser elegit senador; o, emulant a Josep Poblet, President de la Diputació, que ho va fer amb el Parlament, abandonar l’alcaldia. Tant una “solució” com l’altra, les dues son versemblants, això o trair de manera vergonyant el que ell mateix deia, prometia i amb el que es va comprometre davant l’electorat.

Per altra part, incompliment de promeses a banda, hi ha una qüestió que no es gens secundaria. Si finalment es fes efectiva la seua presencia al Senat simultàniament amb la d’alcaldia, el Sr. Bel deuria una explicació a la ciutadania. Perquè clar, a partir d’aquell moment.....Quin temps dedicaria a l’alcaldia ? ( fins ara el compromís era d’un 75 % ).

A la roda de premsa que el Sr. Bel va donar per explicar la qüestió hem pogut escoltar que ha “ esperat quatre anys i mig ” per a presentar-se, la qual cosa no ens diu res de la flagrant contradicció en que ha caigut amb la decisió. El comprimís adquirit davant els tortosins/es de dedicar-se exclusivamente a l’alcaldia, el Sr. Bel, el va oferir i adquirir a l’anterior mandat i a l’actual, per tant, es podria dir que, no es que hagi esperat quatre anys no, ha esperat cinc mesos que son els que han passat des de les eleccions de maig fins ara. Un altre argument que va esgrimir va ser el de disposar d’”un govern solid, cohesionat i amb experiència”. Home, això dit a quatre mesos de la constitució de l’ajuntament, quan la que cau -en general- es grossa, la situació financera complicada, amb la mà dreta d’abans i d’ara del Sr. Bel -Maritxell Roigé- que estarà sobretot al Parlament, amb un tinent d’alcalde amb prou feina al seu poble i la Diputació, sense la figura d’un gerent que l’anterior mandat semblava peça fonamental, amb cinc regidors nous….on està la solidesa i experiència ?.

No vull pensar que tota aquesta nova situació vingui motivada pel negre futur de l’ajuntament, amb la previsible pèrdua de nivell d'ingressos de l’alcalde. ( dono per suposat que a partir de l'assoliment de l’acta de senador renunciaria al sou d’alcalde ). Menys encara voldria creure que es tracta de l’abandonament d’un barco que s’enfonsa. Altres rumors apunten que quan Bel va renunciar a la presidència de la Diputació ho va fer tot sabent de la futura candidatura al senat.