Mitjans públics (i concertats ?)


Deu ser cosa de la meua particular forma de veure les coses o de la meua, també particular, lupa. Però quines coincidències....
Avui s'ha anunciat que la CCMA prepara un ERO per a TV3 i Catalunya ràdio que pot afectar 312 treballadors. Tot just avui també s'ha sabut que a Grècia han tancat la ràdio i televisió públiques. Esta darrera noticia, explicada al telenoticies de TV3 moments desprès de la del ERO, no em direu que no és una coincidència graciosa. Per tant, continuem amb la filosofia imperant: Sempre és millor un braç o una cama que no la vida. Vist així, qui ho nega?. Sempre n'hi ha de pitjors. Continuant amb la meua particular i intransferible lupa. quan parlaven de la noticia de Grècia han aparegut concretament una treballadora del mitja, la corresponsal a Madrid i un representant d'un sindicat. A la noticia de l'ERO de la CCMA no ha sortit ningú.  Recordo quan les campanyes electorals a l'hora de donar pas als vídeos de l'activitat dels partits, en cada ocasió se'n preocupen molt de dir-nos que aquella informació no la signen els periodistes de la casa, que es cosa directament dels partits. Suposo que les d'avui, tant una com l'altra, si que les han signat. 
Continuo amb coincidències i lupa. S'ha anunciat estos dies la fusió de les teles locals l'EbreTV i Canal TE. El primer dia que es va fer l'anunci públicament va ser a l'Ametlla de Mar a la gala d'entrega dels premis Ebreliders. Allí, el directiu de C.TE,  ja va fer referència explícita a Ferran Bel com a persona que ha mostrat especial interès en la unió sent clau per la consecució de la fita. No sé si lo d'unir dos empreses privades és una feina reservada especialment a un representant polític. Potser encara és més estrany agrair-ho en públic. Això però, ja es veurà en el temps. Avui, en una entrevista/promoció a l'Ebre la referència ha tornat a fer-se. En este cas, l'altre directiu, el de l'Ebre TV, ha intentat treure una mica d'exclusivitat a Bel tot assenyalant altres persones i institucions perquè no sigui dit. 
Recordo, parlant d'influències en la consecució d'un objectiu, com, fa uns mesos, es desmantellà la delegació territorial de TV3 i Catràdio. I constato el nul efecte de les influències que ara tant s'exalcen  Potser tot plegat, una cosa i l'altra, tingui més relació de la que ens pensem.
Mentrestant, per cert, estarem a l'espera de veure si amb la fusió, passa com en una altra de mitjans escrits ( La Veu del baix Ebre i l'Ebre ) que el producte final, en massa aspectes, ha acabat semblant-se més al primer que al segon. En el cas de les teles no sé si, a pesar dels ajuts públics ( de tots ), passarà si fa o no fa. Si ens circumscrivim al monotema de la independència, la tele de Tortosa va decidir abraçar-la per terra mar i aire. Veurem si la cosa continua igual o, com sempre, fem el que més convingui....

No en feu massa cas, tot es producte de la meua particular lupa.   


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte