445.568

Esta és , ni més ni menys, la quantitat de polítics que, amb un llistat, va còrrer per la xarxa fa uns mesos. Ja llavors, com hauria de ser normal sempre, per qui no s'empassi el primer que apareix per Internet, vaig intentar esbrinar la real versemblança  perquè ho veia exagerat, per saber quina era la font d'on sorgia la informació i com s'avia arribat a esta quantitat. Pel que fa a la quantitat, ja vaig comprovar llavors que hi havia grans inexactituds. Ara, a més, he vist qui hi havia darrera la "informació" . 
Curiosament, sembla que encara hi ha gent que s'ho empassa tot  o, si més no, tot allò que confirmi, amb la demagògia oportuna, el que un mateix  pensava, percep  o prejutja.

Tot això ve arran de la tertúlia que he vist avui a l'EBRE TV on participava, entre altres, Enrique Alado. En no menys d'un parell de vegades en este mateix programa, li he sentit a este empresari esgrimir lo dels " 445.000 polítics que hi ha a Espanya " i lamentar-se amargament. Si em sorprèn la carta de naturalesa que se li dona a este llistat per part del Sr. Alado ( i moltíssima gent més, per cert ) no em sorprèn menys el " mutis por el foro " que han fet avui els altres dos tertulians i el presentador. I en una altra ocasió Pere Panisello. Tots quatre, per cert, per una raó ho altra, inclosos dins dels 445.568 polítics, segons el criteri utilitzat per l'autor del llistat.
El fet de no coincidir en la xifra total, convenientment manipulada per inflar-la, no vol dir que pensi que no en sobrin, efectivament. Sobre tot pel que fa a Diputacions i Consells Comarcals. La qual cosa, per cert, reduiria despeses però no numero de persones del total general, en la mesura que ( excepte càrrecs de confiança, que no es " moco de pavo " ), els polítics de les dues institucions ho son en la mesura que son regidors dels seus respectius ajuntaments i que continuarien sent-ho. 

Al següent enllaç s'explica qui ha darrera del Web d'on va sortir el famós llistat. Clar, també algú podrà dir que tampoc es creïble. Però, en este cas, si més no, podem trobar enllaços que demostren el que es diu. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte