Crònica curta i lleugerament esbiaixada: Debat candidats


Este mati, a la URV, s'ha celebrat el primer debat electoral amb els candidats de les Terres de l'Ebre a les eleccions al Parlament del 25 N i que ha organitzat Radio Ebre de la cadena SER. Per fer-ho ràpid faré allò dels diaris esportius. l'u x u:

Meritxell Roigé.- en la seua línia: enfadada i a la contra.
La seua primera frase: cada dia se'n van 45 milions d'euros. A partir d'aquí.....flors i violes i Espanya no ens vol.
De les seues paraules no m'ha quedat massa clar si CiU té alguna responsabilitat en la situació que vivim: més atur, més retallades, més dèficit.......

Núria Ventura.- seriosa i amb rigor.
Li retrauria ( que no sigui dit ) no haver recordat, quan se li demanava pels federalistes de fora Catalunya, que anit mateix i exactament al mateix lloc, se'n va seure un que, en conferència pública, explicava la disposició a recolzar al PSC en el camí federalista, i no poc important: Marcelino Iglesias, Senador del PSOE i expresident d'Aragó.

Cruz Sabaté.- molt previsible 
S'ha limitat a defensar el PP ( sobre tot de l'estat ) per la seua eficaç gestió, ha dit.

Lluis Salvadó.- monotemàtic 
En la línia de Roigé ( i Junqueras )fins que no tinguem la independència res a fer. A partir de llavors, mel i llet per a tots. No se'n ha estat de dir, una altra vegada, que la democràcia està per sobre les lleis. Bé, per dir una cosa d'esta transcendència primer s'hauria de saber quina és la voluntat real del poble i quins son els impediments per materialitzar-la.

Jordi Jordan.- correcte
Ha tingut un lapsus, motiu de distensió entre el public, quan ha dit ".. la gran corrupció que hi ha al nostre partit " quan volia dir país, clar. Pel demés, li he trobat a faltar una definició clara respecte al grau de sobirania més enllà del dret a decidir, el qual l'exhibeix com una alternativa, per exemple al federalisme, quan, en si mateix, no ho és. Ara per ara, existeix un amplíssim consens, reconegut amb la boca petita o grossa, respecte a que una consulta l'hauria de haure. I legal. 


Posat a ser critic, en la mesura que el debat ha sigut amb representants del territori, s'hagués tingut que incidir més en temes estrictament territorials. Per temes més generals,  ja tenim als gran líders i presidenciables. 


I una mica d'aportació a la distensió: Es parla sovint de la poca estima que, des de la resta ( perdo ) d'Espanya ens tenen a Catalunya. Probes n'hi han, indubtablement. Per tant, parlem d'amor, d'estimació. A estes altures de la pel·lícula ja sabem que l'amor i el sexe poden no coincidir necessàriament. Les promeses de menys càncer i menys accidents de transit, per si mateix, ja té la suficient transcendència, però bé, després d'escoltar la candidata convergent i el candidat d'ERC, no m'en puc estar de pensar que si, a més a més, ens prometen un estat ( físic i polític ) de permanent orgasme, la cosa comença a tindre un atractiu difícilment combatible.


Tornant a la seriositat, si no ho dic rebento: mentre tant, avui mateix, al País Basc ( no sé si això és menys important ) una dona s'ha suïcidat llençat-se pel balcó quan anava a ser desnonada.

Esta tarde, a les 20:30 emeten el debat per la radio. 95.70 fm

Comentaris

Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte