Fira de l'Oli de Jesús


Els pròxims 24, 25 i 26 es celebrarà a Jesús la XVII fira de l'Oli.
És diu prompte però 17 edicions son, ja, moltes edicions. Si bé la d'este any, segons ha dit el President de l'EMD, ha estat perillant la seua celebració, finalment, i gracies a la col·laboració de gent del poble com passa en altres activitats o actes al llarg de l'any, i  algun que altre retall en les despeses de la fira, també es podrà portar a cap. 
Al marge, com és natural, de l'aparador de cara als visitants que qualsevol fira representa, hi ha tot un seguit d'activitats i actes paral·lels que val la pena destacar.  Així, es faran els concursos habituals de plegadors manuals d'olives sense ungles, llançadors amb la boca de pinyols d'oliva, el pioner ( XVII edició ) de fer allioli i el de pintura ( XII ). Així com les trobades de cant improvisat ( III ); de grallers i dolçainers ( XVII ) i de mocadors de pagès ( III ). Aquest any, a més a més, hi ha la novetat de l'intent d'aconseguir un Record Guiness: Reunir el màxim nombre de morters.
També cal destacar la Mostra Gastronòmica amb l'exposició culinària de plats que tenen l'oli com un dels seus ingredients, amb la participació d'una dotzena de restaurants de la zona.

Programa complert 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte