Correbous


Des de la polèmica per l'abolició de les corrides de bous a Catalunya, i les seves conseqüències i repercussions interessades, ja sigui per l'absència de noticies en època estival o pel que es vulgui, el cas és què dia si, dia també, no parem de veure noticies, reportatges, comentaris i connexions en directe de les televisions des de les nostres terres ( Masdenverge, Campredo, Camarles, Amposta etc. ), començant per "Informe Semanal" de TVE passant per Tele5, Antena3, Cuatro i Tv3 ( la nostra ), sobre el que anomenen correbous i jo sempre havia sentit dir bous. Quin gran desplegament. Nomes hagués volgut el mateix grau d'interès per La Mora morisca, el Renaixement o la festa DeltaSound, per exemple, què, per aquestes mateixes cadenes, pràcticament no ha existit.

La meva opinió sobre la prohibició en particular i de la festa en general ja en vaig parlar en un altre post, però si que m'interessa destacar, respecte als bous d'aquí, tot just el que sembla que amaguen els mitjans que en parlen: Els bous no és maten, una part importantíssima de les diferents modalitats es realitzen a la plaça i sense cap tipus de maltracte, en canvi nomes es parla i s'ensenyen imatges del bou capllaçat, del embolat i alguns dels bous a la mar. Sobre el quals també tinc una opinió critica i em decantaria per la prohibició.

Segur que, com passa en altres temes, la immensa majoria de la resta de Catalunya mai s'havia interessat pels nostres bous tant com ara. Uns per què ho han descobert, altres per què ho rebutgen i la majoria mal informats per què des de la Catalunya "quemaca" i mediàtica es dona una informació manipulada, començant per Pilar Rahola i la seva crida des de La Noria a la gent de les Terres de l'Ebre perquè deixes de fer aquestes "salvatjades".

Les fotos volen ser una representació del que, tot i no entusiasmar-me, entenc que son la majoria de bous a la plaça: diversió, corredisses, rebolcades, jocs i..........berenars.

Comentaris

Anònim ha dit…
El meu condol!
ximo ha dit…
La veritat és què aixo dit un divendres i 13, acollona una mica. Sort que nomes falta un quart per a que s'acabe.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte