550.000


Aquesta és la xifra que correspon als euros que cobrarien els jugadors de la selecció espanyola de futbol en el cas de guanyar el campionat mundial de Sud-africa.
Encara que parlem de futbol, és precisament en aquest moment, quant més es podria qüestionar la pertinença d'Espanya a la Champions League, que deia Zapatero, i simultàniament a aquesta circumstancia gens menyspreable, resulta que els jugadors de la selecció espanyola son els primers del rànquing, dels països que acudeixen al campionat, en quant a la prima que cobrarien per guanyar, per sobre de països com França, Itàlia, Anglaterra o Alemanya. Estem parlant de 91 milions de les antigues pessetes per cap, que si ho multipliquem pels jugadors i entrenador, ens anem a més de 2.000 milions de pessetes. Ho trobo una autèntica vergonya i una impudícia. Inclús amb una situació de bonança econòmica seria insultant donar aquestes quantitats per guanyar un campionat que, per altra banda, cap dels seleccionats es podria dir que estan precisament escassos de recursos. Aixo sí, tots i cadascun dels jugadors asseguren que per a ells és un orgull, honor, la màxima aspiració i tot el que vulgueu......anar a la selecció, jugar i per suposat guanyar la final, però deu ser que amb aixo no n'hi ha prou.
En el cas de les competicions de club, ens solen argumentar, per tal de justificar les quantitats astronòmiques que es paguen al futbol, que en la mesura que els protagonistes generen unes xifres importants de negoci i beneficis, aquest han de ser els principals beneficiaris etc. Tot el que es vulgui, però si les entrades del futbol, i sobre tot les televisions a traves de la publicitat ( que al final d'una o altra manera paguem tots ) no fossin del tenor que son, els jugadors tampoc cobrarien el que cobren. Sempre parlant de les elits, clar. En el cas de la selecció, a més, tot i que segurament es pugui dir que aquests 12 milions d'euros no van en detriment d'altres activitats o gestió de la federació, perquè aixo ho aporta bàsicament telecinco pels dret d'emissió, no és menys cert que aquest diners es podrien dedicar al foment i finançament d'altres activitats relacionades amb la base, per exemple.
També es podrà dir, com fan els afectats de les retallades i congelacions salarials del govern que, i els altres què?. I és cert, els altres què.....com ara el gerent del Barça amb 600.000 €/any, els 1.200.000 de Nadal pel Rolang Garros i un etcètera llarg.
Com deia aquell......"Ho ens acalentem tots o fotem patada a l'estufa" .

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte