Renaixement 2009

Acabada la festa del Renaixement suposo que es l'hora de fer els corresponents balanços i valoracions, cosa que jo no faré, ja hi ha gent que esta per això. L'únic que des de fora es pot constatar es que, aparentment al menys, de gent ( mes/menys ) se'n ha vist molta com tots els anys, les nits del divendres i dissabte es veia prou concentració així com la tarda del diumenge amb la desfilada.
Tot i declarar-me un fervent admirador dels Quicos, si que reconec que, a la Taberna D'Enrico, li caldria alguna innovació. Enguany mateix sinó hages estat pel canvi d'escenari i que la ballarina en compte de fer unes evolucions amb les cintes com feia altres anys, ara ho feia estil rapel penjada de la paret, ( per exigències de la nova ubicació ), les novetats haguessin estat inexistents, els mateixos gags, els mateixos acudits etc.
Segur que es una tonteria, però, posats a donar idees, a la persona que durant la desfilada se'n encarrega d'arreplegar les caguerades dels cavalls ( no hi ha festa a Tortosa sense cavalls, pel que es veu ) , ben be se'l podria vestir adequadament sense que desentones amb el conjunt.
Un altra qüestió menor ( o no ) es la configuració dels programes de ma, son poc operatius i per consultar-los s'han d'obrir pràcticament del tot, lo qual no caldria si el format fos de llibre i no desplegable.


Es evident però que el conjunt supera en molt a les petites errades o dèficits que hi han i que en línies generals es fa realitat allò que diu l'eslògan de L'ESPLENDOR D'UNA CIUTAT AL SEGLE XVI.


Si alguna cosa te de característic la festa es la seva vistositats i colorit i prova d'això son la quantitat de càmeres de foto i vídeo que es podien veure per Tortosa tot intentat plasmar-ho per a la posteritat i per poder véreu periòdicament. La foto de dalt vol reflectir això: expectació, espectacle i fins i tot fotògraf (s) -blocaire- fotografiat (s).

Mes fotos...........................................................................aquí

Comentaris

albert ha dit…
No es per valorar, però la festa del botellon que s'esta formant a les avançades de sant joan desde la seva aparició a la festa,crec que no reflexa els valors de la festa.No em vull posar a la pell dels pares en criatures en edat d'anar amb carret,gent en problemes de mobilitat o gent gran lo complicat que es accedir-hi.
ximo ha dit…
Efectivament Albert, complicat ho es molt, no tant per les escales ( que també hi han rampes), sinó un cop acabades aquestes i fins dalt de tot.
Quant als cotxets, la veritat ho he comentat moltes vegades i se que no es molt popular el que penso, però francament, jo, a la seva pell no mi posaria perquè no hi aniria; una altra cosa son les persones amb mobilitat reduïda que es pot considerar que tenen el mateix dret que tothom, però els altres?......No deixa de ser una servitud molt conjuntural que, si un any no es va al renaixement o mes concretament a un lloc molt determinat, no passa res.
Ja en perdonaran, però anar pel passeig de ronda ple de gent, empedrat com esta, amb un cotxet per veure una paradeta d'arracades i una d'herbes......
Jesús M. Tibau ha dit…
Ei! M'has enxampat càmera en mà. M'haguessis saludat, home, que jo només et conec l'ull.
ximo ha dit…
Els que no tenim la teva capacitat per al jocs literaris, per exemple, ens conformem amb el joc de l'anonimat.
La veritat es que m'agrada passar una mica desapercebut, a més, a pesar que m'he aventurat a posar lo de "fotògraf blocaire" ha estat mes per intuïció que per convicció. Tu nomes em coneixes l'ull i jo nomes per fotos.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte