Ajuntament, regidors i Alcalde-President.

Algun perspicaç lector al veure el títol del post ja ho haurà endevinat. Efectivament, em refereixo al tractament que, de manera incorrecta es dona al President de l'EMD de Jesús Pere Panisello. No es la primera vegada que escric sobre el tema, sobre tot en altres blocs i la majoria de vegades de forma anònima. La qüestió no se si qualificar-la de surrealista, delirant, ( de grandesa ) o d'adulació; com es conegut, Jesús esta constituït com a EMD ( entitat municipal descentralitzada) la qual, segons la llei, ha de contar amb un òrgan unipersonal executiu d'elecció directa i un altre de col·legiat de control. El primer "adoptara la denominació de President i serà elegit directament pels veïns de la entitat mitjançant el sistema majoritari i el segon estarà format pel President-a i pels vocals. Sobre la denominació d'Ajuntament que sovint s'anomena a l'EMD ( no sabria dir si també en papers oficials -a l'edifici de la seu, no- ) no cal massa explicació, com poden hi haure dos ajuntaments dintre d'un municipi?. Per tant, ni el President es Alcalde, ni els membres de la Junta regidors ni l'EMD Ajuntament. Aixi doncs perquè tanta ficció?. Ja sabem que el nom no fa la cosa, ara, una mica de rigor i respecte per a un mateix i per als càrrecs, no estaria de mes.
Una cosa es que col·loquialment ( jo també ho faig ) i inclús de manera irònica es pugue dir Alcalde, Regidor etc. però, en actes oficials?. Quan l'Alcalde de Tortosa era Joan Sabate en qualsevol acte o parlament que s'havia d'adreçar a Pere Panisello el tractament era estrictament el que havia de ser; (estic convençut que ho hauria fet també en el cas de que el President hagués estat del seu mateix partit). Estic convençut, però, que si l'Alcalde actual s'hagués de dirigir a un President que no fos del seu partit, si que ho faria com a President. Dic això perquè es nota clarissimament que el tracte cap a Pere Panisello per par de Ferran Bel varia en funció de si esta a Jesús, a Radio Ebre, o al Ple. Ara Alcalde, ara Alcalde-President ara President, ( respectivament). I dic Radio Ebre no per casualitat, en l'entrevista de l'altre dia va passar, va dir regidors i automàticament ( adonant-se'n que parlava per a tota Tortosa ) va dir membres de la Junta.....
Soc prou conscient que tot el que he dit te una importància relativa i que nedo contra corrent, però i que?.
Foto del Web de l'EMD. ( retallada)


Comentaris

Anònim ha dit…
Jesus pertenix a Tortosa i es cert que dins del mateix municipi no i podent esta dues ajuntaments i menos dos alcaldes.
Pero els de ciu a Jesus voldrien se independents i volen fer vola coloms, pero la realitat es la que es el sr. Panisello es president i els demes no son reigidos sino membres de la junta veinal, i les senyoretes que contesten al telefon cuan truquem a l'EMD ( ajuntamen de jesus ) durien de contesta EMD de jesus que seria lo correcte.
Anònim ha dit…
Llavors, si lo del telefon es així ( no ho dubto) perquè no es te el que s'ha de tindre i es posa "Ajuntament de Jesús" a l'entrada del nou edifici, en compte de EMD?

RIDICUL.
Anònim ha dit…
Fa uns dos anys els membres de la Junta Veïnal eren "regidors" segons el seu "alcalde" ( o sigue, el president de la Junta Veïnal de l'EMD)... ara tornen a ser "membres"... perque fa feo dir-ho davant dels altres de la casa gran, tot depèn de quan convé estar bé o malament en la casa-mare monisipal.
Es una falta de respecte a l'EMD i a l'Ajuntament també usar els noms a conveniència (ara soc amic, ara no hu soc, ara soc amic, ara no hu soc...)
Dema mateix truco a jesus... a vore si tenen ajuntament o qué.
Anònim ha dit…
Aixo de l'Emd domes vol di que Jesus te certes competencies, com ara arreglo de camins, voreres icompetencia ocupasional u dic perque cada dia i treballa mes gent, deu se un mos ben gros als presupostos aixo del personal-
De totes maneres crec que els de ciu a Jesus es van traure aixo de l'emd perque ia es pensaben que algun dia no gobernarien a Tortosa i el seu jefe dixaria de ser pedaneo i u pasaria a se aquell xicot socialiste Pujol em pareix que li diuen, i de aquesta manera podrien esta manan perpetuamen.
krusty ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit…
Li voldria pregunta al autor perque a suprimit el 5 comentari, es bo saber altres pensaments per molt antidemocratics que estos fosen.
Anònim ha dit…
seguret seguret seguret que va entrar algun de ciu de jesus insultant, seguret, perque allà no accepten a ningú que porte la contraria.. ni la mes minima oposició

Toni
ximo ha dit…
Sembla, pel que dieu, que el comentari de les 9:34 l'hagi eliminat jo, i no es així, l'ha suprimit el mateix autor del comentari, no l'autor del bloc.

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte