Fotos "robades"

Al meu altre bloc Jesusbloc, que dedico al juvenil del Catalònia, vaig penjar una foto ( la mateixa que poso aquí), juntament amb un parell mes, a l'entrada del partit Roquetenc-Catalònia. A mes, també acostumo a posar un enllaç al meu àlbum de Picasa amb mes fotos.
Ja se que no soc el primer que li passa i pel que sembla tampoc seré l'ultim, però el cas es que aquesta foto que parlo es la que ha fet servir el setmanari E4Comarques al seu quadern central dedicat al futbol base, per a la portada d'aquesta setmana, així com una altra a l'interior. En principi no cal dir que al veureu sens un cert orgull de veure una foto teua publicada, però aquest sentiment es transforma automàticament en una mica de ràbia en el moment en que, lògicament, vas a veure l'autor de la mateixa i aquest no apareix per enlloc. No em serveix l'excusa de que desconeixen el meu nom, en tinc prou en que diguen Jesusbloc.
En el moment en que deixes unes fotos a la xarxa sense cap restricció, ja es dona per fet que el qui vulgue les copiara; entre altres motius, es podria dir que precisament per això les penjo, per a compartir-les. Ara be, una cosa es compartir-les a nivell personal o particular i una altra es fer-ne un us o explotació comercial. Es evident que no estem parlant d'Interviu ni de l'Sport, però les formes son les mateixes i el mínim sentit de la ètica hauria d'aconsellar, si mes no, posar l'autor de la foto que encara que sigue en una petita mesura, contribueix a que una empresa comercialitze el seu producte. Si es en mes o menys èxit i rendibilitat es un altra qüestió.

Comentaris

krusty ha dit…
Estic totalmnt d'acord en lo q dius!! no costa res afegir l'autor o el lloc d'on l'has tret!!

A mi també m'ha passat un parell de cops en altres mitjans!! després de posar-me en contacte en los responsables van corregir l'error afegint lo meu nom, pro de moment ja l'havien colat!!

Actualment col·laboro bastant sovint en la revista q comentes i sempre m'han posat lo nom, encara q sóc jo mateix qui les envia!!

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte