dimarts, 21 de febrer de 2012

Fira de l'Oli de Jesús


Els pròxims 24, 25 i 26 es celebrarà a Jesús la XVII fira de l'Oli.
És diu prompte però 17 edicions son, ja, moltes edicions. Si bé la d'este any, segons ha dit el President de l'EMD, ha estat perillant la seua celebració, finalment, i gracies a la col·laboració de gent del poble com passa en altres activitats o actes al llarg de l'any, i  algun que altre retall en les despeses de la fira, també es podrà portar a cap. 
Al marge, com és natural, de l'aparador de cara als visitants que qualsevol fira representa, hi ha tot un seguit d'activitats i actes paral·lels que val la pena destacar.  Així, es faran els concursos habituals de plegadors manuals d'olives sense ungles, llançadors amb la boca de pinyols d'oliva, el pioner ( XVII edició ) de fer allioli i el de pintura ( XII ). Així com les trobades de cant improvisat ( III ); de grallers i dolçainers ( XVII ) i de mocadors de pagès ( III ). Aquest any, a més a més, hi ha la novetat de l'intent d'aconseguir un Record Guiness: Reunir el màxim nombre de morters.
També cal destacar la Mostra Gastronòmica amb l'exposició culinària de plats que tenen l'oli com un dels seus ingredients, amb la participació d'una dotzena de restaurants de la zona.

Programa complert 
diumenge, 12 de febrer de 2012

Lloret ( el d'aquí )


Ahir, amb fred prou rigorós i un vent també present, i la companyia d'un sol prou enlluernador, vaig anar a Lloret ( al nostre, no a la Costa Brava ), com m'agrada fer de tant en tant.  Quan resulta més atractiu és quan baixa aigua pel  barranc, en aquest cas no és així.  
Salt del Colom, Cova Pintada, Font de La Mata, Bufadors.....
Fa més de 40 anys que freqüento aquells paratges entre el Mas de Barberans i Roquetes. Crec que també hi ha una part que pertany a Alfara de Carles, com per exemple la zona de Cova Pintada.
De ben menut recordo haver jugat amb un barquet al barranc, allí mateix on comença la "reserva nacional de caça" i just a la vora d'un pontet que una barrancada de fa uns anys es va emportar. Pontet que servia per passar a l'altra banda del barranc i que porta cap a la zona de la font de La Mata i a la finca que, des de fa generacions, conservem allà dins. Cal dir que tant el pontet com el camí de desprès, van estar durant uns anys impracticables, de tal manera que era impossible, primer, passar a l'altra banda, i desprès, poder continuar pel camí. 

Des de fa un parell d'anys i, gracies al Xarnego -crec-, que ha pavimentat un tros del barranc  i  arreglat el  camí, és pot passar. Una altra cosa es que et trobis amb una inoportuna portalada que t'ho impedeixi. És de suposar que ho hagi fet per benefici propi, ( és conegut que per aquells endurrials hi té bous i vaques ) però la millora és evident. 

video

Font de la Mata
  

dimarts, 7 de febrer de 2012

Dedicada

Dedico aquesta actuació del grup  Saragatona a una fidel i esporàdica ( molt esporàdica ) lectora del bloc. 
Es diu Laura, viu a la Corunya i té alguna que altra arrel tortosina.


Espero el teu comentari......

divendres, 3 de febrer de 2012